Túžila po veľkej rodine, no lekári jej šance nedávali: Dnes má 5 detí

Túžila po veľkej rodine,
Ilustračné foto
Zdroj: facebook.com/lindsaymariehay
2021-01-17 00:30:00 |

Príbeh, akých sú tisíce. Žena túžiaca po bábätku, bezradní lekári a nádej na vlastné potomstvo takmer nulová. Príroda je však mocná čarodejka a keď už to mnohé aj vzdali, zrazu prišlo nečakané prekvapenie.

Lekári jej už nedávali žiadnu nádej na druhé dieťa. Keď sa jej po mnohých potratoch predsa len podarilo otehotnieť, netušila, že jej šťastie bude dokonca niekoľkonásobné. Štvornásobné! Súrodenci dnes majú rok a pol a Lindsay so svojím manželom sú najšťastnejší na svete.

Bola vďačná aj za jedno

Po druhom dieťati túžila Lindsay Hay z amerického New Yersey veľa rokov, trpela ale niekoľkými pomerne važnými zdravotnými problémami, a tak vedela, že splnenie sna o veľkej rodine nebude ľahké. Navyše, opakovane zažívala obrovské sklamanie, keď sa tešila z pozitívneho tehotenského testu a po pár dňoch alebo týždňoch všetky nádeje pravidelne skončili spontánnym potratom. I keď bola vďačná za synčeka, ktorého mala doma, neustále čakala na zázrak v podobe ďalšieho bábätka.

Zázraky sa dejú

„Lekári neboli z môjho tehotenstva vôbec nadšení. Keď sa na ultrazvuku ukázali rovno štyri zárodky, varovali ma opakovane, že by sme mali vážne premýšľať nad vykonaním redukcie plodov. Boli presvedčení, že takú záťaž moje telo nemôže vydržať. Už od mladosti sa totiž liečim na endokrinológii a mám problémy s imunitou," rozpráva Lindsey.

Radikálne riešenie sa manželom nepáčilo: „S manželom sme boli pevne rozhodnutí, že k selekcii plodov nedáme súhlas, pretože to nie je úplne bezpečný zákrok a dôsledkom takéhoto zásahu by som mohla potratiť všetky bábätka. Neústupne som trvala na svojom a bola som presvedčená, že všetko dobre dopadne," spomína.

Nakoniec sa ukázalo, že mala pravdu. Napriek nie príliš optimistickým prognózam lekárov bolo tehotensvo takmer ukážkové. Lindsay porodila 23. júla minulého roka, v 31. týždni tehotenstva. „Svoje deti Caiden Michaela, Madison Grace, Lucasa Willamete a Graysona Jamesa som nosila pod srdcom celých 30 týždňov a 4 dni, než sa rozhodli, že už chcú von. Bezprostredne po pôrode potrebovali všetky podporu dýchania, závažnejšie komplikácie sa im ale našťastie vyhli a dobre prospievali. V nemocnici sme pobudli spolu 45 dní, než nás konečne pustili domov. Zakaždým, keď som sa na ne dívala alebo ich hladkala, hlavou mi rezonovalo: „Tieto dokonalé detičky dokázalo vyrobiť moje telo?"

So svojím príbehom a dojemnými fotografiami z doby, kedy bola tehotná, aj z rodinného života sa nedávno zverila na sociálnej sieti. Počas niekoľkých dní získala desiatky tisíc fanúšikov a sledujúcich. Tvrdí, že starostlivosť o toľko potomkov nie je zase tak náročná, ako to môže na prvý pohľad vyzerať. „Je to jednoduchšie, než vidíte v rôznych filmoch alebo televíznych reality šou. Samozrejme máme ťažšie chvíľky a vyhrotené momenty, sme unavení, veľa toho nenaspím, od rána do večera sa nezastavím, ale naozaj nejde o žiadnu drámu," usmieva sa Lindsay. Svojím príbehom chce povzbudiť všetky ženy, ktoré už vzdali sen o dieťatku, Je presvedčená o tom, že keď niečo naozaj a úprimne veľmi chceme, je veľká nádej, že sa to aj splní. 

Fotogaléria


Foto: Facebook.com/lindsaymariehay
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia