Ako sme zistili, že darčeky nenosí Ježiško

Ako sme zistili, že
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-12-24 13:30:00 |

Vianoce najviac prežívajú deti a kvôli nim sme ochotní aj trochu klamať. Nejeden rodič sa však už poriadne zapotil, keď jeho dieťa zistilo pravdu o Ježiškovi. Takto sa s tým popasovali naši čitatelia.

„Môj 7-ročný syn hral so svojím rovnako starým bratrancom hru Twister. V istom momente mu syn omylom skočil na palec na ruke. Keďže to bolo dosť bolestivé, synovec začal okamžite plakať a v hneve zakričal priamo môjmu synovi do tváre: ´Ty somár, Ježiško neexistuje!!!!´ Potom už plakali obidvaja...“ (Lenka)

"Dcéra mi minulý rok doslova vyrazila dych a nikdy na to nezabudnem. Pred Vianocami som ju vzal na nákupy. Povedal som jej: ´Vyberieme niečo pekné pre mamu.´ Čudne sa zatvárila, ale ja som to neriešil a popravde mi ani nenapadlo, že by som nemal brať malú dcéru na nákupy darčekov, keď stále verí, že všetky darčeky nosí Ježiško. Vybrali sme spolu náušnice a kým nám ich predavačka v zlatníctve balila, moja dcérka mi tajomne pošepkala: ´Oco, ale nie že mame povieš, čo sme boli kupovať. Ona ešte asi verí na Ježiška.´ Predavačka skoro odpadla a vyfasovali sme aj malú zľavu.“ (Martin)

„Minulý rok mala moja neter 9 rokov a ešte stále verila na Ježiška. Keď prišla ku mne na návštevu, prvé, čo zbadala, bol otvorený časopis s obrázkom amerického Santa Clausa a titulkou: ´Verí ešte vaše dieťa na Ježiška?´ Prekvapivo, vzala to športovo. Vraj to už dlhšie tušila.“ (Miška)

„Dcére som pravdu o Ježiškovi povedala na Štedrý deň minulý rok. Celé mesiace pred Vianocami totiž deti počúvajú: ´Buďte poslušné, lebo Ježiško vám nič neprinesie.´ Našu dcéru tie hrozby tak vydesili, že na Štedrý deň od nervozity od rána vracala a plakala, pretože sa bála, že ju Ježiško potrestá a nič neprinesie. Upokojila sa, až keď sme jej povedali, že väčšinu darčekov kupujú rodičia a Ježiško nosí každému len jeden darček.“ (Zdena)

„Taká klasika. Poslala som dcéru do mojej skrine po peňaženku v kabelke. Samozrejme, zabudla som, že tam sú napchaté všetky darčeky.... Zaplo mi to až vtedy, keď sa vrátila s plačom a neprestala až do večera. Dnes už je na strednej škole, ale stále na to spomína, našťastie, už len so smiechom.“ (Zuzana)

 „Pred dvoma rokmi mal môj syn 10 rokov a ešte stále veril na Ježiška, čo ma síce trochu znepokojovalo, ale zároveň tešilo. Zlom prišiel na Štedrý deň. Po odbalení darčekov sa po zvyšok večera čudoval, ako je možné, že Ježiško použil rovnaký baliaci papier a darčekové tašky, aké sme spolu kúpili nedávno. Keď sa ma na to spýtal asi desiatykrát a ja som si nevedela nič lepšie vymyslieť, jednoducho som vyšla s pravdou von. Najlepšia bola jeho reakcia. Pozrel sa na mňa s kamennou tvárou a so zvrašteným obočím povedal: ´To som si mohol myslieť.´ (Baša)

 „Pravdu o Ježiškovi zistila moja dcéra od pani učiteľky. Chodila do štvrtej triedy a triedna učiteľka im pred odchodom na vianočné prázdniny zaželala veselé Vianoce so slovami: ´Nebuďte sklamaní, keď nedostanete, to, čo chcete. Už ste dosť veľkí, takže viete, že darčeky nenosí Ježiško, ale kupujú ich pre vás z lásky rodičia.´ Dcérka na sebe nenechala nič poznať, ale doma sme si to s manželom poriadne ´zlízli´ Ach, tie učiteľky!“ (Radka)

„Nie každé dieťa sa na Ježiška teší. Pri našom synovi sme museli vyjsť s pravdou von, keď mal len štyri roky. Predstava, že sa nám počas štedrovečernej večere zakráda po obývačke nejaký cudzí muž, ho desila tak veľmi, že od hrôzy plakal.“ (Anna – Mária)

 „Hneď po prvom darčeku pod stromčekom to môj syn pochopil. Nadšene si odbaľoval darček a keď ešte nevedel, čo v ňom je, zakričal: ´To bude určite nové lego!´ A ja som mu zo sedačky povedala, že to síce nie je lego, ale niečo oveľa lepšie (bol to Transformer). Keď rozbalil darček, zarazil sa a spýtal sa ma: ´Ako si vedela, že to nebude lego?´ Nasledovalo hotové vypočúvanie a napokon som to vyklopila....“ (Danka)

ŠŤASTNÉ A VESELÉ  :))

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/st

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia