Neplodnú Doriu zachránila nahá joga: Nejde iba o lacnú nahotu

Neplodnú Doriu zachránila nahá
Ilustračné foto
Zdroj: YouTube/Doria Yoga
2020-12-10 11:30:00 |

S jogou začala po absolvovaní drastickej liečby rakoviny krčka maternice. Tak sa do nej zamilovala, že po štyroch rokoch odletela na kurz do indického Goa. Až tam sa naučila prijať sa takú, aká je.

Výsledkom úspešnej liečby rakoviny je Doriina neplodnosť. "Aj keď som nikdy necítila zvlášť veľkú túžbu stať sa mamou, bolo dobré vedieť, že tá možnosť tu je. Keď som o ňu v dôsledku liečby prišla, bolo ťažké to prijať. To, že nemôžem už nikdy otehotnieť, vo mne vyvolalo pocit, že nie som ‚dosť žena‘ a trestám sa za ‚neúplnosť," opisuje svoje pocity. 

"Pijať svoje telo a samú seba takú aká som, so všetkými nedokonalosťami, mi pomohla prijať až nahá joga," tvrdí. Naked alebo nahá joga je o poznávaní a milovaní samého seba vo svojom jadre.

"Už len to, že sme nahí, v nás vyvoláva pocity zraniteľnoti, nehovoriac o základnej bolesti, ktorá sa objavuje pri cvičení jogy. To, že čelíme týmto zraniteľnostiam takýmto odvážnym prístupom, vyvoláva pocit spokojnosti človeka samého so sebou," vysvetľuje Doria, ktorá sa stala inštruktorkou tohto typu jogy. "Cítim, že mojím zmyslom života je oslobodiť svet od hanby z tela a odstrániť negatívne vnímanie slova nahota," hovorí. Nahá joga má podľa nej obzvlášť veľký význam pre ženy, ktoré sa necítia dobre, keď musia ukázať svoje telo alebo prekonali rakovinu, anorexiu či bulímiu. 

Nahá joga - balzam pre telo aj pre dušu 

Prečo je joga taká skvelá, zdravá, uvoľňujúca a oslobodzujúca? V prvom rade prináša do života človeka sebapoznanie, učí ho byť citlivejším a vnímavejším voči svojmu telu, učí ho láske k sebe samému, k prijatiu a láske voči ostatným. Joga je skvelým trénerom trpezlivosti, schopnosti lepšie znášať ťažké životné chvíle, ale tiež užívať si krásy bežného dňa.

Skvelou inšpiráciou je galéria fotiek mladej modelky a jogínky, ktorá ich zdieľa na svojom instagramovom profile nude_yogagirl. 

Pri pravidelnom cvičení sa človek na joge naučí správne dýchať, zistí ako ovládať svoje myšlienky a relaxovať aj na mentálnej úrovni. Na fyzickej úrovni odstraňuje bolesti chrbta, zvyšuje pružnosť chrbtice, uvoľňuje a zároveň posilňuje telo, zvyšuje kapacitu pľúc či posilňuje imunitu.

Ako je to pre súčanú dobu typické, bez fotiek a videí ako keby sme ani neexistovali a tak sa sociálne siete plnia fotkami žien v polohách, o akých sa vám ani nesnívalo. Nejde však o žiadne sexuálne, ale jogínske polohy. Treba uznať, že je úžasné sledovať telo, svaly a šľachy, ako pracujú. Rozhodne na nich nie je nič lacného ani pohoršujúceho.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/kch, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia