Stačil moment a stalo sa to najhoršie: Toto nikdy nerobte, varuje mama!

Stačil moment a stalo
Ilustračné foto
Zdroj: https://www.belfasttelegraph.co.uk/
2020-12-01 09:00:00 |

Aj keď sa môže zdať, že to každý rodič vie, skutočnosť je iná. Stále je potrebné upozorňovať na riziká spojené s pobytom drobca vo vani bez dozoru.

Kedysi šťastná mama Joanne Pedlow z Írska je dnes smutnou ženou, ktorej život zmenilo pár minút nepozornosti. Sedemmesačnému synčekovi, ktorého nechala vo vani s dvojročnou sestričkou, sa stala jej nedbanlivosť osudnou, píše belfasttelegraph. Malý Alex sedel v kúpacej sedačke pripevnenej k vani pomocou prísaviek a voda mu siahala asi do polovice bruška.

"Odskočila som dať zohriať vodu do kanvice. Potom vošiel môj brat Richard a jeho partnerka Nicky. Asi minútu sme sa rozprávali, keď sme začuli plakať Lily a všetci traja sme vošli do kúpeľne. Nicky bola prvá, po nej Richad a posledná ja. Ten pohľad neželám nikomu. Pozrela som sa dovnútra a uvidela som, ako Lily sedí vo vani. Na sekundu som nevidel Alexa, ale potom som zazrela, ako jeho zadoček trčí z bubliniek. Rýchlo som ho vzala do rúk. Jeho tvár bola sivá a pery modré. Rýchlo sme začali s resuscitáciou. Myslím si, že Alex bol dosť veľký a prevrátil kúpaciu sedačku,“ opisuje s plačom chvíle hrôzy. 

Rýchle volali záchranku. Záchranár Aidan Kelly sa zúfalo pokúšal uvoľniť chlapčekove dýchacie cesty, ale Alex nereagoval. Previezli ho do nemocnice. Podľa Samuela Lamonta, konzultanta pediatra z Belfast Health Trust, chlapček utrpel katastrofálne poškodenie mozgu po ponorení sa do vody. Keď lekári Alexovi vyberali trubice podporujúce dýchanie, trikrát alebo štyrikrát sa nadýchol a potom zomrel v náručí svojej matky.

Joanne varuje každú mamu na svete: „Nikdy neopúšťajte svoje zlatíčko vo vani, keď sa kúpe. Nič na svete v ten moment nie je prednejšie! Rozumiete? Nič! Zomieram žiaľom!“ 

Alexova matka a otec Stephen McCartney darovali jeho pečeň, obličky aj srdiečko, aby zachránili životy ďalších drobčekov.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia