Kráľovské deti smútia za najobľúbenejším členom rodiny

Kráľovské deti smútia za
Ilustračné foto
2020-11-23 19:50:00 |

Kto má psíka, určite chápe bolesť, ktorú od minulého víkendu prežíva rodina britského princa Williama. Ich štvornohý miláčik Lupo ich opustil.

Čierny kokeršpaniel Lupo bol prvým spoločným „chlpatým“ dieťaťom princa Williama a jeho manželky Kate Middletonovej ešte pred tým, než sa im narodil prvý syn, princ George. Dostali ho pred deviatimi rokmi ako svadobný dar od rodičov Middletonovcov.

„Minulý víkend bol veľmi smutný, zomrel náš drahý pes Lupo,“ napísali William a Kate na svoj instagramový účet. „Bol srdcom našej rodiny. Bude nám veľmi chýbať, W&C“.  

Lupo, ktorý sa dožil deviatich rokov, sa od začiatku stal plnohodnotným členom rodiny. Pre Kate bol údajne veľkým potešením a nenahraditeľným spoločníkom najmä v čase, keď bol William počas šiestich týždňov nasadený na Falklandských ostrovoch. V roku 2013 boli na záchranu Lupa privolaní hasiči po tom, ako uviazol hlavou v bráne. Keď hasiči dorazili na panstvo Bucklebury, už ho tam nenašli. „Naša posádka sa dostala ku kaštieľu, ale po príchode k bráne jej povedali, že pes, ktorý tam mal uviaznutú hlavu, sa pred chvíľkou vyslobodil, takže ich služby už neboli potrebné,“ povedal v tom čase hovorca hasičského a záchranného zboru Royal Berkshire.

Lupo bol miláčikom

Lupo sa objavoval aj na mnohých rodinných fotkách, vrátane jednej z prvých oficiálnych fotografií princa Georga. Fotka, ktorá vznikla pri príležitosti jeho tretích narodenín, dokonca vyvolala reakciu ochranárov. Drobec sa na nej totiž delí s Lupom o zmrzlinu. Ochranári varovali ľudí, aby psom nedávali mliečne výrobky, pretože môžu byť pre nich toxické, aj keď na druhej strane ocenili, že George sa snaží v letných horúčavách Lupa aj takýmto spôsobom ochladzovať. Lupo sa stal tiež predlohou pre viaceré detské knižky.

Vybral meno Georgovi

Hovorí sa, že Lupo dokonca pomáhal s výberom mena pre Georga. William a Kate údajne napísali na papieriky viaceré mená a rozložili ich po zemi. Lupo sa pomedzi ne prechádzal a labkou zastal práve na papieriku s menom George. Krátko po narodení Georga princ William povedal: „Mojimi prioritami sú teraz Catherine, malý George a Lupo.“  

Predpokladá sa, že Lupo dostal meno po prababičke Kate z otcovej strany, ktorá sa narodila ako Olive Christiana Lupton.

Ešte tento rok v marci Kate prezradila, že pre rodinu je veľmi ťažkou úlohou snaha zahrať si spoločne ping pong pre odhodlanie Lupa zapájať sa hry. Najradšej chytal pingpongové loptičky.

Smúti aj James, brat vojvodkyne Kate

Ako sa ukázalo, Lupo bol synom Jamesovho psa Elly a bratom jeho ďalších psov Zulu, Inky a Luny. „S veľkým smútkom som prijal informáciu, že zomrel Lupo, milovaný pes mojej sestry Catherine a jej rodiny,“ napísal James na svoj Instagram. „Lupo bol synom Elly, bratom Zulu, Inka & Luna. Mal 9 rokov. Nič vás nikdy nemôže pripraviť na stratu psa. Pre tých, ktorí nikdy psa nemali, by mohlo byť ťažké pochopiť to. Tí, ktorí milovali psa, však vedia pravdu: pes nie je len domáce zviera, je členom rodiny, najlepším priateľom, verným spoločníkom, učiteľom a terapeutom ... Neexistuje veľká časť knihy pravidiel o tom, ako smútiť za psom, ale ja som sa pomodlil, zapálil sviečku a vzal Ellu (mamu) na dlhú prechádzku, aby som strávil čas spomínaním na Lupa. Odpočívaj v pokoji Lupo.“

Ako napísal, pre tých, ktorí mali doma psíka a stratili ho, je to takmer rovnako bolestivé ako keď stratili človeka, ktorého milovali. „Bolesť, ktorú som pocítil zo straty svojho prvého psa Tillyho v roku 2017, stále bolí a aj preto správa o Lupovi vo mne vyvolala vlnu emócií,“ vyznal sa.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia