Z rodinnej tradície môjho muža som zúfalá, no nechcem im ju zničiť

Z rodinnej tradície môjho
Ilustračné foto
Zdroj: gettaimages.com
2020-10-28 16:30:00 |

Svojho manžela miluje, no bojí sa mať s ním deti. Teda, konkrétne syna. Dôvod? Podľa rodinnej tradície jej manžela sa totiž musí volať Fred. A ona to meno neznáša.

Vybrať meno pre dieťa je pre budúcich rodičov veľkou dilemou. V hre je vždy niekoľko možností a nejaký čas trvá, než sa zhodnú na takom, s ktorým obaja súhlasia. V rodine, do ktorej sa privydala nemenovaná žena, toto nikto nerieši. V príspevku na fóre Reddit Relationship Advice vysvetlila, že pre chlapcov majú iba dve mená, ktoré sa počas posledných  generácií striedajú, a to Matthew Fred. Teraz je na rade Fred. Jej sa však toto meno vôbec nepáči a nevie si predstaviť, že by sa tak jej dieťa malo volať. Nechce však bojovať proti manželovi, svokrovcom a celej ich rodine, pre ktorú je táto tradícia priam posvätná. Pritom nejde o stáročia trvajúci zvyk, týka sa posledných troch generácií.

Po bábätku túži, ale...

„Plánujeme dieťa, ale bojím sa, že to bude chlapec a vyvolám rodinnú vojnu,“ napísala a žiada ostatných o radu, ako by sa mala podľa nich zachovať. „Muž pochádza z radu zatiaľ troch generácií, ktoré tieto dve mená striedali. On sa volá Matthew Fred. Povedal, že najstarší syn v rodine, ktorým je on, musí svojho prvého syna pomenovať opačne, teda Fred Matthew,“ opísala.

Žena vysvetľuje, že meno Fred má v jej rodine veľmi zlú asociáciu, takže v žiadnom prípade ho nemieni svojmu potenciálnemu synovi dať. „On však na tom trvá. Chcem mať bábätko. Kiež by sme sa vedeli na mene dohodnúť,“ napísala. Už teraz je jej zrejmé, že bude musieť zničiť rodinnú tradíciu jej manžela a všetkých sklame. Možno to negatívne ovplyvní aj ich vzťah, no nevie si pomôcť.

„Celý život som mala nápady na mená a mám pocit, že mi je pre ich tradíciu odobraté právo rozhodnúť o mene vlastného dieťaťa,“ podotkla. Dodala, že keď sa baví so svokrovcami o deťoch, oni automaticky predpokladajú, že s menom Fred súhlasí a ona im nedokáže povedať, že to tak nie je.

Na jej príspevok na Reddite reagovalo množstvo ľudí a väčšina ju povzbudzuje k tomu, aby pre svojho potomka vybrala meno, ktoré sa jej páči. „Meno vyberáte dvaja, nie jeden. Ak sa vám meno Fred nepáči, vyberte iné, no musí s ním súhlasiť aj manžel. Vy dvaja sa musíte dohodnúť a on musí stáť za vami, nie uprednostňovať akúsi tradíciu jeho rodiny,“ píše sa v jednej z reakcií. „Vysvetlite svojmu manželovi, že tri generácie jednej skupiny mien nie sú tradíciou,“ radí jej niekto v ďalšom príspevku.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia