Vojvodkyňa Kate Middleton: Za toto ju psychológovia chvália

Vojvodkyňa Kate Middleton: Za
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2020-10-15 11:30:00 |

Matka troch detí a vojvodkyňa z Cambridge využíva pri výchove špeciálnu techniku. Nielenže je účinná, ale schvaľujú ju aj odborníci! O čo ide?

Výchova detí nie je vôbec jednoduchá záležitosť. Hoci v každej domácnosti dominuje iný spôsob, ako si poradiť s rodičovstvom, občas sa oplatí spoliehať na intuíciu a nechať si poradiť od skúsenejších. Možno to bude britská kráľovská rodina! Kate Middleton totiž drží v rukách účinný triumf v podobe unikátnych techník, ktoré využíva pri výchove svojich detí.

Hoci manželka princa Williama nedá dopustiť na pomoc vychovávateliek, je to hrdá a nadšená matka. O svojich výchovných technikách porozprávala v podcaste Happy Mum, Happy Baby, kde ju vyspovedala moderátorka Giovanna Fletcher. „Som praktická mama. Všetko, čo robíte, musí byť to najlepšie, čo viete svojim deťom poskytnúť,“ zdôrazňuje vojvodkyňa z Cambridge, ktorej opatrovateľský štýl v minulosti experti nazvali ako „jemný“, pričom dostala dokonca prívlastok „majáková mama“.

Potľapkanie po hlave ako upozornenie

Tieto prezývky dostala po tom, čo mnohí spozorovali jednu vec na svadbe jej sestry Pippy. Kate zrazu svojho 7-ročného syna Georga potľapkala po hlave. Navyše, keď sa začal v kostole obrad, zdvihla prst, aby tým synovi ukázala, že sa má správať slušne. Podľa psychológov ide o skvelý spôsob, ako možno napomenúť dieťa na verejnosti.

„Je ťažké vychovávať dieťa na verejnosti. U Kate funguje jemný kontakt ruky s hlavou dieťaťa, čo vyzerá ako milé pokarhanie,“ uviedla doktorka Rebecca Chicotová pre magazín The Sun. Nielen ona podporuje tento štýl výchovy. Schvaľujú ju aj vedci, podľa ktorých je dobré, ak sa mamy svojich detí dotýkajú častejšie. V tom prípade vraj ich ratolesti viac využívajú „sociálne“ oblasti mozgu.

Nie sú to dospelí ľudia

To však nie je všetko. Kate prezradila aj ďalšiu svoju výchovnú metódu. Ak sa dieťa správa neposlušne či dôjde k hádke na verejnosti, odvedie si ho nabok, kde sa s ním porozpráva o dôsledkoch jeho správania. Žiadny krik či zvýšený hlas. Rozhovor prebieha v tichu, pričom rozpráva na dieťa pokojným, no dôrazným tónom.

Častokrát vidieť fotografie, na ktorých Kate čupí a rozpráva sa so svojimi deťmi, pričom je v úrovni ich očí. „Dostane sa na ich úroveň pri rozhovore,“ dodala Dr. Rebecca a pokračuje: "Je citlivá a jemná. Neočakáva, že sa deti budú správať ako dospelí a vie, že deti prechádzajú prirodzenými fázami ako sú záchvaty zúrivosti.“

Dokáže sa zasmiať

Vojvodkyňa bola tiež pochválená mnohými rodičmi za reakciu, keď jej dcérka Charlotte minulý rok na jednej charitatívnej akcii na verejnosti vyplazila jazyk. Kate pritom povzbudzovala svoju ratolesť, aby zamávala divákom, no malé princezná zareagovala inak. Keď vyplazila jazyk, vyzeralo to tak, že Kate takmer vybuchla od smiechu. Reakcia mnohých pobavených rodičov na seba nenechala dlho čakať: „Je to len normálne dieťa, ktoré sa rado blázni. Nemožno ovládať každý jeho pohyb. Reakcia Kate bola fantastická!“

Čas strávený v prírode

Kate dbá na to, aby jej deti trávili vonku v prírode čo najviac času. Podľa nej je to skvelé pre fyzickú a duševnú rovnováhu. Málokto dokonca vie, že vojvodkyňa pestuje vlastnú zeleninu. „Máme mrkvu, fazuľu a cviklu, ktorú môj syn Louis miluje. Myslím si, že príroda je pre deti skvelým prostredím pre osvojenie si celoživotných návykov a na rozvoj fyzických, emočných a kognitívnych schopností,“ povedala Kate v podcaste Happy Mum, Happy Baby.

 

 

 

 

Fotogaléria

Instagram
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia