Priznanie mamy: Omnoho lepšie mi bolo bez detí

Priznanie mamy: Omnoho lepšie
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-10-10 08:30:00 |

Len málokto to prizná, no mnoho rodičov si postupne uvedomí, že ich život bez detí bol lepší. Je o tom presvedčená anonymná mama, ktorá sa zverila na internete.

Dvojnásobná mama napísala, že ak by mohla vo svojom živote niečo zmeniť, už nikdy by nechcela deti. Zároveň pridáva, že svojich chlapcov miluje a robí všetko pre to, aby boli šťastní, no materstvo ju vôbec nenapĺňa. „Myslím si, že môj život by bol bez nich oveľa lepší,“ zdôverila sa. Omnoho viac sa jej páčil život „pred deťmi“, keď si budovala úspešnú kariéru a veľa cestovala. Priviesť deti svet pritom nebol nepremyslený krok. Práve naopak, s manželom sa tak rozhodli až po desiatich rokoch spolužitia.

Ako anonymná mamina vysvetľuje, predtým mala rozbehnutú úspešnú kariéru a s manželom trávili veľa času cestovaním a rušným spoločenským životom. Keď sa rozhodli, že prišiel čas na deti, ich život sa zmenil, no nie k lepšiemu. „Obaja sme deti chceli a boli sme nadšení príchodom nášho prvého syna, ale pre mňa, keď sa to stalo, realita nenaplnila očakávania,“ priznala na stránke Kidspot. Pritom synček bol od narodenia veľmi pokojný dieťaťom, s ktorým neboli nijaké starosti. „Jednoducho som len nemilovala ten pocit byť mamou, nič na tom som nemilovala,“ píše. Namiesto eufórie a šťastia, ktoré by mala cítiť, sa z nej zrazu stal človek, ktorým nikdy byť nechcela – uväznená a obmedzovaná vlastným dieťaťom.  Napriek týmto pocitom sa manželia rozhodli mať druhé dieťa v nádeji, že sa to zmení, ale nestalo sa tak. Stále mala pocit, že stratila svoju identitu a nemá čas na veci, ktoré ju v živote naozaj napĺňajú.

Pre deti sa musela vzdať kariéry, lebo jej nezostávalo nič iné, len prejsť na čiastočný úväzok a hoci stále žije spoločensky, aj jej priatelia sa stali rodičmi a je to už úplne iné ako predtým. „Želám si robiť plány bez mojich detí, bez ich detí a bez rozprávania o deťoch,“ priznáva otvorene. Deti popisuje ako „prekážky“, ktoré jej bránia žiť život, o akom snívala.

Ako dodáva, keď sa stala rodičom, zmenilo to jej život spôsobom, aký nikdy neočakávala a nechcela ho. „Keby som vedela, ako sa budem cítiť po narodení detí, nikdy by som ich nemala, pretože, verte mi, takto svoj život žiť nechcem,“ doplnila.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia