Učiteľka v škôlke otrávila deti: Súd ju poslal na smrť

Učiteľka v škôlke otrávila
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-09-30 16:30:00 |

Ostro sledovaný prípad učiteľky Wang Yun dospel ku koncu. Čínsky súd ju za otravu 25 detí, z ktorých jedno zomrelo, poslal na smrť. Otravu primiešala do ovsenej kaše.

Wang Yun zatkli minulý rok po tom, keď museli deti z materskej školy v čínskom meste Jiaozuo po zjedení rannej ovsenej kaše previezť do nemocnice. Primiešala im totiž do nej dusitan sodný. Krátko po skonzumovaní kaše začalo byť deťom nevoľno, zvracali a upadali do mdlôb. Ako informuje bbc.com, jedno z otrávených detí zomrelo tento rok v januári po desaťmesačnom pobyte v nemocnici.

Dôvodom brutálneho činu bola pomsta kolegyni, s ktorou mala Wang Yun spory. Podľa zistení za nimi stáli rozdielne názory na otázky riadenia chodu škôlky. Šokujúci incident sa odohral 27. marca 2019.

Dusitan sodný je konzervant, často sa používa ako prísada do potravín na ošetrenie mäsa, ale vo vysokých dávkach môže byť toxický. Súd pri vynesení rozsudku prihliadal aj na ďalšie okolnosti. Zistilo sa, že Wang dusitan nepoužila po prvýkrát. Už predtým sa snažila takýmto spôsobom zabiť svojho manžela, ktorý našťastie skončil iba s ľahkým ublížením na zdraví. Súd uviedol, že Wang je „opovrhnutiahodná a brutálna a následky jej zločinov boli mimoriadne vážne a zaslúži si prísny trest.“

Čína odmieta zverejniť, koľko ľudí popravuje, no predpokladá sa, že každoročne je ich niekoľko tisíc.  Rozsudok sa obvykle vykonáva smrtiacou injekciou alebo zastrelením.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia