Život v meste vymenili za život pod stanom: Je to top!

Život v meste vymenili
Ilustračné foto
2020-09-25 10:00:00 |

Poznajú to mnohí. Rýchly život, mesačné poplatky v podobe nájmu, hypotéky, energií... Títo mladí manželia si jedného dňa povedali, že stačí a urobili radikálny krok.

Rozhodnutie bolo jasné - odsťahujú do prírody. Teraz žijú v divočine a svoje deti učia urobiť oheň, ale aj vrhať sekerami a nožmi.

„Hneď ráno nás vítajú vonku zvieratá. Pred nami sa rozprestiera lúka s kvetmi, ale z trávy sa dvíhajú aj záhony plné zemiakov, kapusty, kelu, brokolice, cukiet a tekvíc. Rastú tu tiež jahody, mrkva, kaleráb a kríky plodia ríbezle a egreše. Neutiekli sme, nešli sme sa sem schovať. Išli sme sem žiť inak. A napĺňa nás to,“ hovoria mladí manželia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Homesteading | Zac Ruiz (@denforourcubs),

Zac a Katie Ruizovci sa živia predajom hand made výrobkov prostredníctvom úspešnej platformy Etsy a veľmi sa im darí. V ich prípade už nejde o hobby, ale dokážu si veľmi slušne zarobiť. Nebolo to tak však vždy. Pred časom ona pracovala ako kaderníčka a on bol tréner fitka. Ona bojovala s dlhmi ešte zo strednej školy, jeho frustrovali náklady na nájom. Žili v Orange Country v Kalifornii a za takmer stometrový byt platili 1650 dolárov mesačne (asi 1415 eur). Do toho splácali Katin dlh asi 40 tisíc dolárov (34 314 eur). Jednoducho, neustály stres a nervozita.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Homesteading | Zac Ruiz (@denforourcubs),

„Mali sme naozaj luxusné a krásne bývanie, no bývali sme v tesnej blízkosti susedov a rušných áut. Denne som trávil mnoho času v kolónach. Lenže iný život som vo svojich dvadsiatich ôsmich rokoch ozaj  nepoznal. Spoznal som ho až teraz," hovorí Zac, ktorý však priznáva, že v tej dobe boli šťastní. „Keď sme potom mali dieťa, vedeli sme, že to čo máme nestačí. Mali sme samé platby, úvery a žiaden kľud. A to sme chceli zmeniť," priznáva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Homesteading | Zac Ruiz (@denforourcubs),

Keď sa im narodil prvý syn Fox, odsťahovalsa do divočiny v Novom Mexiku, kde dnes vychovávajú už dvoch synov - päťročného Foxieho a Grizzlyho (3). Kúpili si pozemok rs rozlohou dva áre, na ktorom postavili stan veľký približne 30 metrov štvorcových a v ňom bývajú. „Nepotrebujeme toho ku šťastiu veľa. Väčšinu času aj tak trávime vonku," hovorí Zac, ktorý sa domnieva, že najdôležitejšie je naučiť deti základným zručnostiam na prežitie. Učia sa zakladať oheň, pracovať so sekerou a s nožom. „Samozrejme naše deti tiež hrajú videohry a pozerajú na televíziu," smeje sa Zac: „Ale snažíme sa im vysvetliť, že tieto veci nie sú najdôležitejšie a pravý život je tam vonku," dodáva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Homesteading | Zac Ruiz (@denforourcubs),

„Nie sme závislí na tom, či niekto ohreje a pošle vodu v rúrkach, či pôjde električka. V meste je o človeka postarané. Stačí zaplatiť. Potom tam ale tiež mizne zodpovednosť. Odpadky niekto odvezie, vodu niekto ohreje, vyčistí. Možno je to tak, že skrz tie peniaze to už potom stráca hodnotu a zmysel,“ uvažuje Katie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Homesteading | Zac Ruiz (@denforourcubs),

Tento spôsob bývania si nemôžu vynachváliť. Aj keď ich mestský život bavil, na tomto mieste môžu tráviť väčšinu času v prírode, čo je pre deti skvelé. Život sa im zlepšil o sto percent a späť do mesta  sa nechystajú. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Homesteading | Zac Ruiz (@denforourcubs),


Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia