Ranný rituál, ktorý upevní zdravie celej rodiny

Ranný rituál, ktorý upevní
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-09-20 00:30:00 |

Správne ranné naladenie sa nám pomôže prežiť celý deň vo väčšej pohode. V čom spočíva tajomstvo rituálu, ktorému by ste sa mali naučiť?

U mnohých ľudí to začína práve pri rannom budíku. Vstanete z postele, ledva sa stihnete nachystať a už utekáte do práce. Takýto začiatok dňa nie je dobrým príkladom ani pre vaše deti. Čas pre seba by sme si mali nájsť za každých okolností. Urobiť tak môžete napríklad pri jedálenskom stole, kde si v pokoji vychutnáte raňajky. Takýto ranný rituál vás dobije energiou, vďaka ktorej sa môžete s chuťou pustiť do všetkých povinností.

Inšpirujte sa plodmi jesene

Svoju raňajkovú misu naplňte sezónnym ovocím, ktoré nájdete vo svojej záhrade alebo v obchodoch od slovenských pestovateľov. September je čas jabĺk a hrušiek, ktoré viete využiť na niekoľko spôsobov. Svoje miesto majú aj pri raňajkách a ak patríte medzi tých, ktorí ráno naozaj nestíhajú, skvelou voľbou je chutná kaša s vysokým obsahom proteínov. Príprava je jednoduchá a rýchlo ňou zaženiete ranný hlad. Dobije vás energiou a poteší váš jazýček svojou ovocnou chuťou podčiarknutou vôňou škorice. Tí, ktorí chuť sladkého až tak neobľubujú, isto ocenia vysoký podiel bielkovín a nízky obsah cukru. To, ako si kašu dochutíte je na vás. Využiť môžete ovocie, oriešky, horkú čokoládu či rôzne druhy semienok.

Tip na rannú kašu

Na prípravu jednej porcie budete potrebovať tieto suroviny:

  • 1 vrecúško proteínovej kaše KetoDiet s jablkami a so škoricou
  • 150 – 180 ml horúcej (nie vrelej) vody
  • čakankový sirup podľa chuti
  • 1 polievkovú lyžicu plátkov mandlí
  • ¼ jablka
  • ¼ čajovej lyžičky škorice

Obsah vrecúška zalejte 150 − 180 ml horúcej vody a dôkladne rozmiešajte. Zmes nechajte 3 − 5 minút odstáť. Podľa chuti pridajte čakankový sirup a posypte na sucho opraženými plátkami mandlí. Na vrch pridajte pokrájané jablko a  poprášte štipkou škorice.

Dôležitý je jedálenský servis

Dobré raňajky chutia ešte lepšie, ak si ich naservírujete do krásnej misky. Hovorí sa, že raňajkovať by sme mali ako králi, preto by mal byť pekný jedálenský servis neodmysliteľnou súčasťou nášho ranného rituálu. Úhľadne naservírované jedlo v ňom nielen lákavo vyzerá, ale aj výborne chutí. Ak teda varenie a príprava jedál nepatrí k vašim najsilnejším stránkam, môžete tieto mierne nedokonalosti zakryť práve vkusným servírovaním.  

 

 

 

 

Fotogaléria

kik-textilien.sk, ketodiet.sk
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia