Bola opatrná, no nestačilo to: Tehotná žena zomrela na koronavírus!

Bola opatrná, no nestačilo
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook.com
2020-09-11 07:30:00 |

Dávala si pozor, aby sa nenakazila. Napriek tomu si ju tá pliaga našla. Tehotná mladá žena podľahla koronavírusu po tom, čo pre ňu priatelia prichystali baby shower párty.

Baby shower je oslava nového života, ktorá si v poslednej dobe našla obľubu aj u slovenských budúcich mamičiek. Ide o spôsob, ako osláviť nový prírastok do rodiny. Hoci by mal byť tento „tehotenský večierok“ plný radosti, v prípade Camily Gracianovej z Brazílie sa nakoniec ukázal ako šíriteľ nebezpečného ochorenia.

Namiesto oslavy rozlúčka

Camila si počas pandémie dávala veľký pozor, aby sa nenakazila novým koronavírusom, keďže bola v radostnom očakávaní, uvádza mirror.co.uk. Bohužiaľ, na baby shower párty prišiel aj kamarát, ktorý mal asymptomatické príznaky a teda nevedel, že je nakazený. Tehotná učiteľka bola pritom už v ôsmom mesiaci tehotenstva. 

Mladá žena sa nakazila vírusom v meste Anapolis v centrálnom brazílskom štáte Goias. Večierok pre ňu zorganizovali jej kamaráti, no netušili, že v skutočnosti to bude rozlúčka. 

Nádej vystriedal smútok

Pár dní po večierku bola Camila prevezená do nemocnice. Jej rodina sa snažila pre ňu nájsť voľné lôžko, no v tom čase boli všetky postele na oddelení intenzívnej starostlivosti obsadené. Ako povedal jej brat Daniel Ambrosio, nakoniec ju previezli na JIS do nemocnice v Santa Casa. Bola prijatá do pôrodnice pre vysokorizikové tehotenstvo a navyše mala miesto vyhradené pre ženy s Covid-19.

Jej pôrod museli nakoniec vyvolať kvôli záchrane dieťaťa. „Vďakabohu, moja neter vykazuje dobré známky, dýcha sama v inkubátore a nepotrebuje kyslík,“ povedal brat Camily.

Napriek závažnému stavu mala rodina veľké nádeje, že sa Camila uzdraví, a dokonca sa jej stav na čas aj výrazne zlepšil. "Hneď po pôrode sa jej polepšilo. Dokonca aj lekári povedali, že sa jej zlepšuje stav pľúc, srdcový rytmus a taktiež krvný tlak,“ pokračuje Daniel. Zrazu sa však jej stav zhoršil a nasledujúci deň zomrela. Ako vysvetlil, vírus v jej tele veľmi mutoval a nemala šancu na prežitie.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia