Povedala si: „A dosť!“ Čo sa stalo, keď prestala prať posteľnú bielizeň?

Povedala si: „A dosť!“
Ilustračné foto
Zdroj: pixabay.com
2020-08-20 12:30:00 |

Odborníci tvrdia, že posteľnú bielizeň treba prať minimálne každý druhý týždeň. Inak nám hrozia zdravotné komplikácie, lebo je plná mikroorganizmov.

Mama Julie Whitingová z Austrálie sa snažila držať toho, čo počula. Posteľnú bielizeň poctivo prala raz týždenne a pyžamá po troch nociach používania. Presne tak, ako to odporúča aj odborník na pranie Deyan Dimitrov. Samozrejme, všetko treba aj ožehliť, aby sme sa zbavili aj poslednej hrozby v podobe nejakej malej nebezpečnej mikropríšery, ktorá si obsadila našu bielizeň.

Keď si žena uvedomila, že popri praní, prevliekaní a žehlení posteľnej bielizne jej pomaly nezostáva čas na iné, rozhodla sa s tým prestať. „Z čistej plachty a povlečenia som sa tešila si tak minútu po tom, čo som vliezla do postele a to bolo celé. Nijako to nezlepšilo kvalitu môjho spánku,“ napísala Julie v blogu na kidspot.com.au.

Ak by ste čakali, že po tom, ako prestala otrocky donekonečna všetko prať a žehliť, sa niečo zmenilo, mýlili by ste sa. „Nikto v mojej rodine si to ani nevšimol,“ skonštatovala. "Môj partner a deti odo mňa nežiadajú, aby som to opäť právala tak často ako predtým, lebo ani netušia, že už to nerobím. V rozpore s tým, čo tvrdí reklama, nenachádzam v bielizni žiadne zaschnuté hlieny ani kúsky olúpanej starej kože či čokoľvek iné,“ opisuje s nadhľadom. „Deťom sa nezačali tvoriť žiadne vyrážky, ani nemajú kožné problémy či prejavy alergie,“ podotkla.

Tvrdí, že všetci spávajú rovnako dobre ako predtým, akurát ona má viac času na seba a na veci, ktorým sa nestihla venovať vtedy, keď týždeň čo týždeň prala, žehlila a prevliekala posteľnú bielizeň a pyžamá. „Ak niekto žije sám, je to zvládnuteľné, no ak periete popri všetkom inom bielizeň pre celú rodinu, staráte sa o deti a máte aj prácu, veľmi rýchlo toho budete mať nad hlavu,“ dodala. 

Kodie vytvorila z oblečenia gigantickú kopu

Julie nie je iediná, kto s práčkou, sušičkou a žehlením nie je práve najlepší kamarát. Prednedávnom zaujala štvornásobná mama Kodie Quinlivan, ktorá počas opatrení pre pandémiu koronavírusu síce oblečenie prala a sušila, no neupratovala ho do skríň. S výsledkom, ako to u nej doma po pár týždňoch vyzerá, sa podelila na sociálnych sieťach.

Mandy ide na to mužským pohľadom

Pridala sa aj päťnásobná mama, komička Mandy Nolan, ktorá sa rozhodla skoncovať s domácimi prácami. Ako uviedla v príspevku, ktorý zdieľala na sociálnej sieti, chce ísť na to mužským spôsobom. „Je to taká snaha o udržanie poriadku. Očividne to nie je prirodzený stav. Som už unavená z toho, že trávim toľko času svojho života robením niečoho zbytočného a nakoniec neviditeľného,“ napísala. Ako podotkla, vždy udržiavala nemilosrdný režim triedenia, utierania prachu, vysávania, voskovania a všetkého možného, čo k upratovaniu patrí. „Mám 52, čoskoro zomriem. Nechcem ležať na smrteľnej posteli a myslieť na to, že by som si priala vyčistiť ventilátor,“ napísala s humorom sebe vlastným. „Prečo sú ženy posudzované podľa stavu svojich domovov a muži nie?“ pýta sa.  Ako dodala, ona je pevne rozhodnutá naučiť sa zľaviť z nárokov. „Keď si muž ustelie svoju posteľ a nedosiahne moju úroveň, neprerobím mu ju. Naučím sa jednoducho odísť,“ dala si predsavzatie a odporúča všetkým ženám, aby to tiež vyskúšali. Považuje to za oslobodzujúce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mandy Nolan (@mandy.nolan),

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia