Tehotenstvo a materstvo zachytila na fotkách v ich skutočnej podobe

Tehotenstvo a materstvo zachytila
Ilustračné foto
Zdroj: Danielle Guenther
2020-07-26 00:30:00 |

Fotografka Danielle Guenther sa rozhodla, že zachytí skutočnú realitu tehotenstva. S Danielle teda žiadne naaranžované rodinné fotky, ktorými sa hocikto chváli na sociálnych sieťach, nečakajte!

Tehotenstvo je pre väčšinu žien najkrajším obdobím. Je to krásne, zázračné a neuveriteľné. Pre ženu je to pocit absolútnej dokonalosti. Prečo? Lebo vo vlastnom tele sa vám zrodí nový človiečik. Toto skrátka nič iné, ako dokonalosť a čas plný zázrakov, byť nemôže. No určite nám dajú mnohé tehotné ženy a mamy za pravdu, ak skonštatujeme, že tehotenstvo je zároveň jedným z najnepohodlnejších, najúzkostlivejších, najzadychčanejších, najvyčerpávajúcejších a najemotívnejších období v živote ženy.

A preto sa fotografka Danielle Guenther rozhodla, že zachytí skutočnú realitu tehotenstva. Žiadne naaranžované rodinné fotky, ktorými sa hocikto chváli na sociálnych sieťach, nečakajte! Realita je iná. Nevyspaná, unavená, vyčerpaná mama a dom plný hluku, odrobiniek a vyliatych nápojov i farieb. Mamičky, naozaj v tom nie ste samy a ten "iný a magický stav" je skutočne vyčerpávajúci, nepríjemný a miestami aj plný trápnych a ponižujúcich situácií.

Séria fotografií s názvom "What the BUMP !?" vám určite vyčaruje úsmevné spomienky. Všetky situácie sú naaranžované a mierne hysterické, ale úprimné.

Fotografka vie o tehotenstve a materstve svoje. Je veselá, úprimná a jej séria fotografií ukazuje nastávajúce mamičky v nie až tak úžasných okamihoch tehotenstva. „Na ceste tehotenstvom a materstvom vás bude čakať veľa prekážok. Chcem vyfotografovať a vrhnúť svetlo na tie veselé chvíle a práve preto zachytávam tú „nepríjemnú“ časť tehotenstva. Takýmto situáciám môže čeliť ozaj každá mamička,“ hovorí.

Danielle vie, že materstvo a tehotenstvo nie sú vždy ružové a naplnené "omamným pocitom šťastia", ako sa často hovorí. Na svojich fotografiách zachytáva tehotné ženy a mamy v obvyklých a aj v neobvyklých situáciách, ako sú obchodné stretnutia, nakupovanie s divokými staršími deťmi alebo napríklad tie ženy, ktorým práve praskla plodová voda a ktorým sa pôrod začína rozbiehať.

 

Fotogaléria

Danielle Guenther
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: www.self.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia