Monika Beňová nie je jedinou, ktorá porodí po päťdesiatke

Monika Beňová nie je
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2020-07-13 13:00:00 |

Len prednedávnom Slovensko šokovala Erika Judínyová, ktorá porodila dcérku krátko pred 50-tkou. Dnes médiami obletela informáciami, že politička Monika Beňová porodí ešte vo vyššom veku.

Každá senzácia trvá pár dní. Tou je dnes tehotenstvo europoslankyne Moniky Beňovej, ktorá oznámila, že je v šiestom mesiaci a čaká dievčatko. Po rozvode s Fedorom Flašíkom vystupovala ako slobodná žena, o to väčšie prekvapenie to je. Tak to však vyzerá, že zdanie klame a politička prežíva v súkromí vzťah, z ktorého privedie  o pár mesiacov na svet dieťatko. Šokujúce nie je ani tak to, že je tehotná, ako skôr to, že má vyše 50 rokov. Doma už má dospelého 30-ročného syna Martina, ktorého porodila ešte počas vysokej školy a tak sa určite teší, že si zopakuje materské povinnosti v zrelom veku a nebude to také hektické.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova),

Kým kedysi bol už pôrod ženy po tridsiatke priam senzáciou, dnes je to normálne a pribúda žien, ktoré sa rozhodnú pre bábätko v ešte zrelšom veku, keď mnohé ich rovesníčky sú už niekoľkonásobnými babičkami. Byť starším rodičom je v súčasnosti celkom bežné, i keď rodičiek po päťdesiatke veľa nie je. Technicky je mať dieťa vo veku 35 a viac rokov lekársky považované za „geriatrické tehotenstvo“, nič to však nemení na tom, že mnoho žien privádza deti na svet v tomto a vyššom veku. Bežnejšie je to skôr medzi celebritami a známymi tvárami, ktoré sa rozhodnú pre materstvo až po vybudovaní kariéry.

Medzi slovenskými známymi tvárami doteraz určite „vytŕčala“ Erika Judínyová, ktorá priviedla na svet dcérku tento rok v máji vo veku 49 rokov. Tehotenstvo aj napriek pravidelnej relácii, ktorou sprevádzala, udržala v tajnosti takmer do pôrodu. Bruško bolo viditeľné až v posledných častiach, dovtedy ho vďaka dobre zvoleným outfitom bez problémov skrývala. Spolu s manželom Štefanom Skrúcaným (60) nemôžu byť šťastnejší. 

Dlho držala tehotenstvo v tajnosti aj Monika Beňová, ktorá svoje sladké tajomstvo prezradiila až v šiestom mesiaci tehotenstva a to len preto, lebo naň upozornil portál pluska.sk.. Napriek tomu, že tehotenstvo po päťdesiatke nie je bežné a politička sa okrem príjemných komentárov určite stretne aj s kritikou, oproti  najstaršej rodičke na svete, 74-ročnej Mangayammy Yaramati z Indie, ktorá vlani porodila dvojčatá, je ešte stále mladicou.

 

Tieto známe ženy rodili tiež vo vyššom veku           

Kelly Preston

Jedným z tých najsmutnejších je príbeh Johna Travoltu a jeho manželky Kelly Preston, ktorá mu porodila najmladšieho syna ako 49-ročná v roku 2010. Ako vtedy povedala, keď jej lekári oznámili, že je tehotná, neverila vlastným ušiam. Tehotenstvo aj pôrod zvládla bez problémov, dokonca sa jej podarilo zhodiť všetky nalepené tehotenské kilá. Bohužiaľ, syna si až tak dlho neužila. Práve dnes John Travolta informoval, že jeho milovaná Kelly vo veku 57 rokov podľahla rakovine prsníka, s ktorou bojovala dva roky. Táto zákerná diagnóza si nevyberá podľa veku či postavenia, trpia ňou mladé aj staršie ženy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa John Travolta (@johntravolta),

 

Janet Jackson

Popová hviezda a sestra Michaela Jacksona oznámila svoje prvé tehotenstvo v päťdesiatke po absolvovaní náročnej hormonálnej liečby. Hneď prerušila koncertné turné a sústredila sa na bábätko. Syna, ktorému dala meno Eissa, priviedla na svet ako 51-ročná. Jeho otcom je katarský miliardár Wissam Al Mana, ktorý je od Janet takmer o desať rokov mladší. Zaujímavosťou je, že necelých päť mesiacov po pôrode sa pár rozišiel a ona vychováva syna sama. Tvrdí, že nemá žiadne opatrovateľky. Verí, že keď jej mama vychovala sama deväť detí, ona jedno zvládne tiež.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Janet Jackson (@janetjackson),

 

Brigitte Nielsen

Dánska herečka a modelka, ktorá o dva dni oslávi 57. narodeniny, oznámila svoje tehotenstvo ako 54-ročná. Piateho potomka, dcérku Fridu, porodila vtedy 39-ročnému manželovi Mattiovi Dessimu pred dvomi rokmi. V júni prišlo dievčatko na svet a v júli oslávila mama Brigitte 55 rokov. Okrem dvojročnej dcérky má štyroch dospelých synov a roky bola manželkou Sylvestra Stallonneho. Pred pôrodom Fridy absolvovala vyše 10-ročnú liečbu, aby mohla otehotnieť.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Brigitte Nielsen (@realbrigittenielsen),

 

Sophia B. Hawkings

Americká speváčka, ktorá má dnes 55 rokov, porodila dcérku Esther ako päťdesiatročná. Vo veku 31 rokov si dala zmraziť 15 embryí, aby ich v správnom čase použila. „Päťdesiat rokov je úžasný vek na druhé dieťa, pretože som múdrejšia, pokojnejšia, vtipnejšia a vďačnejšia,“ uviedla po pôrode. Jej vtedy 7-ročný syn Dashiell sa na sestričku veľmi tešil a majú krásny vzťah.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sophie B. Hawkins (@therealsophieb),

 

Rachel Weisz

Päťdesiatročná herečka, ktorá je manželkou predstaviteľa Jamesa Bonda, Daniela Craiga (52), rodila v 48 rokoch. Dnes má ich spoločná dcérka dva roky. Rachel má deti aj z predchádzajúcich vzťahov, 27-ročnú dcéru a 13-ročného syna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rachel Weisz (@rachelweisz1),

 

Katey Sagal

Herečka a speváčka, ktorá je známa napríklad zo seriálov Futurama či Ženatá so záväzkami, priviedla svoje posledné dieťa na svet ako 52-ročná. Dcérka Esme sa dnes 66-ročnej mame narodila po umelom oplodnení v roku 2007.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Katey Sagal (@kateylous),

 

Halle Berry

Vo vyššom veku rodila aj jedna z najlepšie platených hollywoodskych herečiek Halle Berry. V roku 2013, keď mala 47 rokov, priviedla na svet syna manželovi, hereckému kolegovi z Francúzska Olivierovi Martinezovi. Okrem dnes už 7-ročného Maceo Roberta má z predchádzajúceho vzťahu s Gabrielom Aubrym aj 12-ročnú dcérku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Halle Berry (@halleberry),

 

 

Fotogaléria

Instagram
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia