Spestrite si leto s deťmi zážitkovou turistikou vo Vysokých Tatrách

Spestrite si leto s
Ilustračné foto
Zdroj: krasnesady.sk
2020-07-06 17:00:00 |

Zážitkové programy sa viažu na spoznávanie a objavovanie prírody, na pohybové aktivity, rozvoj umeleckých a manuálnych zručností, na prepájanie prírody, hudby, spevu či matematiky.

Zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi spúšťa od 13. júla Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami. „Je to pekná príležitosť obohatenia cestovného ruchu vo Vysokých Tatrách. Rodiny s deťmi môžu absolvovať túru v Tatrách a okrem toho si dovolenku spestriť aj tým, že prídu k nám na zážitkový program. Budú rovnako v lese, na vychádzke, ale popri tom sa aj niečo nové dozvedia a môžu si odniesť nejaký suvenír, ktorý si samy vyrobia,“ uviedla pre TASR manažérka Zariadenia lesnej pedagogiky Marcela Nováková.

Všetky zážitkové programy v trvaní 90 minút sa uskutočnia v prírode – v lese, na lúke či pri rybníku. Programy budú realizované v malých skupinkách, maximálne dvanásť členov a pod vedením odborných lektorov. V prípade nepriaznivého počasia sa premiestnia do interiéru budov Zariadenia lesnej pedagogiky.

Myslím si, že v súčasnosti sa ľudia oddelili od prírody, aj deti a ich rodičia, a tým pádom je to pre nich väčší zážitok. Deti veľmi baví objavovať les, zisťovať, akú stopu zanechalo v lese zvieratko, alebo keď vidia nejaké hniezdo či dutinu po ďatľovi, tak sú z toho doslova až fascinované, čo všetko môžu vidieť a zažiť naživo v lese,“ opísala lektorka zážitkových a environmentálnych programov pre verejnosť Mária Sendecká.

Okrem letných programov budú v Zariadení lesnej pedagogiky organizovať aj denné letné tábory opäť tematicky zamerané. „Tábor lesné dobrodružstvá, Farby a zvuky lesa, Lesné tajomstvá pre najmenších, Hlina a hravá angličtina alebo Hurááá na kone,“ priblížila Nováková.

Projekt Krásne Sady vznikol pred piatimi rokmi. Ide o ekologickú lokalitu určenú na bývanie, vzdelávanie a služby cestovného ruchu. V jej srdci sa nachádza vzdelávací areál lesnej pedagogiky. „Máme tu materskú škôlku, ktorá je zameraná na takéto zážitkové lesné vzdelávanie, potom tu pracujeme s malotriedkou, čiže s deťmi z prvého stupňa, a v lete otvárame programy pre širokú verejnosť. Celý areál Zariadenia lesnej pedagogiky má viac ako 16.000 metrov štvorcových a k tomu je priľahlý les, ktorý má okolo 40.000 metrov štvorcových, ktorý môžeme využívať na vzdelávacie aktivity aj na tieto zážitkové programy. Odhadujeme, že denne k nám môže prísť na programy asi 300 osôb,“ dodala manažérka zariadenia.


Foto: krasnesady.sk
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia