Malá statočná roztlieskavačka: Zvláda to aj s týmto hendikepom!

Malá statočná roztlieskavačka: Zvláda
Zdroj: Facebook.com
2020-06-30 13:30:00 |

Keď dnes už osemročná Jemma Kelly z Oklahomy uzrela svetlo sveta, eufória z tehotenstva a pôrodu sa razom zmenila. Ukázalo sa, že dievčatko nie je bežným zdravým bábätkom.

Jemma sa narodila s vážnou genetickou poruchou, chýbala ju časť pravej nohy a niekoľko prstov na pravej ruke. Keď ju dali do náručia novopečenej mame Tamare, tá sa rozplakala. „Čo sa to stalo mojej Jemme! Tri pršteky na každej ruke a na pravej nohe nebol členok a vyvinula sa tak, že bola stočená ako háčik,“ spomína. Po prvotnom šoku sa však rodičia rozhodli, že urobia všetko preto, aby ich dcéra mala život čo najpodobnejší životu zdravých detí. V deviatich mesiacoch jej nechali amputovať pahýľ nohy. O dva mesiace neskôr dostala svoju prvú protézu.

Aj keď má Jemma fyzické postihnutie a je „iná“, miluje život. Vždy chcela byť roztlieskavačkou. A za svojím snom si išla. Jej rodičia sú na ňu veľmi hrdí. "Jemma je už teraz roztlieskavačkou. Jazdí na koni, hrá sa s loptou a skáče na trampolíne. Keď má nohavice a protézu nevidno, tak si nemáte šancu všimnúť dajaký rozdiel od ostatných detí. Všetci sme na ňu nesmierne hrdí, je to skvelé dievča,“ hovoria.

Osemročné dievčatko si užíva radosti života ako každé iné dieťa. „Pri akejkoľvek fyzickej aktivite sa učí, ako rovnováhu prispôsobiť protéze a zvláda to skvele. Jemma vždy bola a stále je veľmi veselé dievča. Nikdy s ňou nie je nuda, nikdy nesedí, a aj keď je doma, stále skáče. Je plná energie a nič ju nezastaví. Jej široký úsmev je neodolateľný a jej bojový duch hodný obdivu,“ hovoria hrdí rodičia.

„Chcem aby moja dcérka viedla normálny život. Už od útleho detstva je to osobnosť a nechcem, aby bol jej život poznačený jej hendikepom," povedala jej mama.

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia