Pozrite si šokujúce video, ako sa odvážny Alessandro zbavil medveďa

Pozrite si šokujúce video,
Ilustračné foto
Zdroj: foto: youtube.com
2020-06-16 12:45:00 |

Dovolenky! Slovo, ktoré v nás vyvoláva tú najpestrejšiu paletu pocitov a spomienok. Malý, ale statočný Alessandro na túto rodinnú dovolenku nikdy v živote nezabudne. Hlavnú úlohu v nej zohral medveď!

Väčšina z nás si osobné stretnutie s medveďom veľmi predstaviť nevie, aj keď na Slovensku je dosť ľudí, ktorí majú tento zážitok za sebou. Najdôležitejšie je zachovať sa v takej chvílu správne a nespanikáriť. To sa ľahko povie, ale ťažko vykoná, keď nás ovládne strach o život  V takejto situáii sa prednedávnom ocitol 12-ročný Alessandro, ktorý ju zvládol barvúrne! 

 Alessandro Franzoi miluje prírodu a zvieratá a počas karantény študoval práve to, ako sa zachovať, keď sa človek stretne v prírode s medveďom. Tieto postrehy v kombinácii s otcovými radami, aby v tejto nebezpečnej chvíli zachoval pokoj, chlapcovi zachránili život.

Celá dramatická situácia sa odohrala nad dedinou Sporminore v regióne Trentino-Sud Tirolsko v severnom Taliansku. Rodina bola na pikniku v horách, Alessandro zbieral šišky, keď sa za ním objavil v kroví medveď. Obrovská šelma ho začala prenasledovať, ale chlapec išiel pokojne a zviera sa snažil ignorovať. Vďaka ľadovému pokoju svojho otca a jeho šikovným inštrukciám vyviazol bez zranení. Chlapca navádzal, nech ide pomaly a neuteká.

„Som najšťastnejšie dieťa na svete“, hovorí Alessandro. „Zrážka“ s medveďom sa stala hitom internetu. Veď niet divu, človek z neho má husiu kožu a bojí sa, ako to všetko dopadne. Našťastie chlapec pokračuje v pokojnej chôdzi a medveď si ho po chvíľke prestáva všímať a odchádza. Vo videu je možné počuť otca, ktorý povzbudzuje syna, aby zostal pokojný a nevenoval pozornosť medveďovi, ktorý kráčal za ním.

A Alessandro? Nemá traumu, naopak uviedol, že to bol ten najúžasnejší zážitok v živote: „Najdôležitejšie bolo rýchlo odísť, ale medveď sa nesmel cítiť ohrozený. Nepozeral som sa mu do očí, tak pochopil, že nie som jeho nepriateľ. A teraz som najšťastnejší dieťa na svete ,"uviedol miestnym médiám. Podľa nich sa v tomto regióne pohybuje okolo osemdesiatky medveďov.

Aj Alessandrov príbeh je dôkazo  toho, že praktické vedomosti sú rovnako dôležité ako teória...


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: euroweeklynews.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia