Malý Pavel je frajer: Pozrite sa, kam putujú všetky jeho peniaze

Malý Pavel je frajer:
Ilustračné foto
Zdroj: foto:
2020-06-02 00:30:00 |

Deti prichádzajú s najúžasnejšími spôsobmi riešenia problémov, pri ktorých dospelí často zlyhávajú. Tak ako deväťročný Pavel...

Nie všetci hrdinovia sú známi po celom svete, ale ich dobré skutky hovoria samy za seba. Toto je ďalší z príbehov, ktorý dokazuje, že aj tí najmenší z nás sú schopní zmeniť svet k lepšiemu a obnoviť vieru v mladšie generácie. Deväťročný ruský chlapec „predáva“ svoje vlastné maľby a peniaze, ktoré zarobí, putujú na potravu a iné potreby pre zvieratká do útulku.

Láskavý 9-ročný ruský chlapec Pavel Abramov, malý umelec z Arzamasu v Nižnom Novgorode, maľuje krásne portréty domácich miláčikov a nezarába na svoje hračky alebo elektroniku, ako by ste možno očakávali. Svoje krásne portréty vymieňa za potravu a iné veci pre zvieratká z miestneho útulku.

Myšlienku pomôcť zvieratkám pomohla Pavlovi zrealizovať mama Ekaterina Bolshakova po tom ako rodina prišla o svojho štvornohého miláčika Barsika. Jeho pamiatku si uctil tým najkrajším a najkreatívnejším spôsobom. Dvojica, ktorej nie je osud zvierat ľahostajný, spravuje na sociálnej sieti VK skupinu s názvom Čo dokáže dobrovoľník? Bez podpory akýchkoľvek fondov či organizácií, nemá žiadneho manažéra ni zamestnancov, ale majú obrovské srdcia a nesporný talent.

Pavel maľuje domácich miláčikov majiteľov, ktorí sú ochotní podpísať dohodu o poskytovaní ovsenej kaše, mäsa a spotrebného materiálu pre útulok výmenou za portrét svojho zvieratka. Každého zo svojich modelov pozná po mene a stretáva sa s nimi aj potom, ako dokončil ich portréty. Maľuje ich na základe fotiek a zaujíma sa o ich osud. Pavla sa hlboko dotýkajú úchvatné príbehy domácich miláčikov zachránených z chladných ulíc.

Pavlova odvážna sociálna iniciatíva sa už dávno rozšírila za hranice Arzamasu. Milovníci zvierat z celého Ruska a dokonca aj zo zahraničia chcú mať portréty svojich domácich miláčikov práve od talentovaného chlapca a sú za to ochotní pomôcť útulku. Umelecké diela, ktoré vytvoril, putovali už okrem Ruska aj do Španielska, Nemecka a ďalších krajín.

Pavel je najmladším dobrovoľníkom jediného útulku pre zvieratá v Arzamase, v ktorom sa v súčasnosti nachádza vyše 100 psov.

Chuckov portrét šiel k zákazníkovi výmenou za 5 kg pohánky, 10 plechoviek krmiva pre psov a liekov na kožné problémy.

Očarujúci portrét Ksyushy vymenil Pavel za 6 kg pohánky, konzerv s krmivom pre psov, obväzov a liekov.

Portrét Timofeya vymenil za sadu liekov a obojkov pre psov.

Tento portrét bol vymenený za 7 kg drobov, granule a konzervy.

Portrét roztomilého Onyxa vytvoril Pavel za 3 kg konzerv pre psov, 2,5 kg ovsenej múky, 4 kg jačmeňa, dobroty pre psov a domáce potreby.

Obrazov je omnoho viac. Toto je len výber zopár z nich. „Naša rodina je hrdá na tento projekt. Pavlove dni sú naplánované na minúty, chce robiť absolútne všetko, no nie je dosť času," povedala pre Bored Panda Pavlova mama Ekaterina. Pavel sníva o tom, že sa v budúcnosti stane architektom a vybuduje veľký prístrešok pre zvieratká - zatiaľ im prispieva prostredníctvom svojich dielok a humánnymi iniciatívami.

Fotogaléria


Foto: Что может маленький волонтёр?
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: boredpanda.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia