Dvojnásobná mama prezradila, ako získala postavu snov: Dokážete to aj vy!

Dvojnásobná mama prezradila, ako
Ilustračné foto
Zdroj: foto: The healthy mummy
2020-05-30 09:30:00 |

Julia za osem mesiacov schudla 11 kilo bez toho, že by sa výrazne obmedzovala. Teraz odhalila, ako sa jej to podarilo.

Telo 36-ročnej dvojnásobnej mamy Julie Meadows z austrálskeho Melbourne sa zmenilo za necelý rok na nepoznanie. Tvrdí, že to môže dokázať každá žena. Prezrádza, ako odbúrala tuk zo svojho tela ona. Za najdôležitejšie momenty považuje vylúčenie rafinovaného cukru zo stravy, pitie veľa čistej vody a prípravu vlastného jedla. Dopustiť nedá ani na „náhodné“ cvičenie okolo domu pri práci v záhradke či na dvore.

Julia bojovala s depresiami a nedostatkom sebavedomia pre svoje stále sa zväčšujúce telo. Namiesto ľutovania sa či nahovárania, že vlastne je to ok, sa rozhodla prevziať zodpovednosť za vlastné telo do svojich rúk. Priberanie začala riešiť po rozpade päťročného manželstva a zistila, že jej váha začala ísť hore pre pohodlný život,  stravu založenú hlavne na polotovaroch, fastfoodoch a sladkostiach, ako aj „lenivým dňom na gauči“.

O osem mesiacov neskôr s hrdosťou ukázala svoje pevné telo ľahšie o vyše 11 kg, keď sa jej podarilo schudnúť zo 66,6 kg na 55 kilogramov. Ešte lepšie je to, že odvtedy si postavu udržiava bez väčšej námahy.  Nestala sa otrokom telocvične, no do svojho denného režimu začlenila 100 drepov, cvičenie s nohami pri umývaní riadu či pri príprave ranného smoothie. „Prežívam najlepšie obdobie,“ povedala Julia v austrálskom programe o chudnutí Zdravá mama. „Koľko kíl som stratila, toľko šťastia a sebavedomia som získala,“ tvrdí.

Julia sledovala program Zdravá mama už aj predtým a videla v ňom viacero premien. Rozhodla sa, že to dokáže aj ona. Začala si všímať zdravé stravovacie plány, prihlásila sa do bežeckej skupiny a do troch týždňov pozorovala na svojom tele prvé zmeny. „Výsledky som videla naozaj rýchlo. Asi o tri mesiace som začala nakupovať menšie oblečenie a cítila som rozdiel, “povedala.

Ako vyzerá Juliina typická strava?

RAŇAJKY: smoothie s bobuľovým ovocím, banánmi a ovsenými vločkami

DESIATA: grécky jogurt s ovocím a šálka čaju

OBED: kuracie mäso a šalát

OLOVRANT: varené vajcia, orechy alebo ryžové sušienky s arašidovým maslom

VEČERA: mexické, bolonské alebo zeleninové lasagne

Julia hovorí, že najväčší vplyv na zmenu jej tela k lepšiemu malo zníženie príjmu rafinovaného cukru. Sladkého sa však nevzdala, len nezdravé dezerty nahradila ovocím a jogurtom. „Denne vypijem asi tri litre vody a moja pleť je viditeľne hladšia ako predtým,“ prezradila trik na zdravú pokožku.

Tým, ktorí chcú schudnúť, Julia radí, že jednou z vecí, ktoré jej veľmi pomohli, bolo fotografovanie pokrokov. „Som rada, že som si urobila fotky pred a po, pretože aj keď sa váha nehýbe smerom dole, vidím proces a to ma ženie vpred,“ priblížila. „Musela som sa naučiť, že ručička na váhe nehovorí vždy pravdu a niekedy sú lepším indikátorom fotky,“ vysvetlila. Okrem toho by ste si mali podľa nej niekde vyvesiť motivačnú tabuľu, aby ste vedeli, aké sú vaše ciele a ako ďaleko ste sa dostali.

„Veľkou výzvou pre mňa je pravidelná výmena tréningového programu, takže som stále motivovaná,“ hovorí ďalej 36-ročná žena. „Nie vždy to musí byť prechádzka, beh alebo telocvičňa. Skákanie na trampolíne, tancovanie s vašimi deťmi alebo behanie okolo detského ihriska je tiež skvelý spôsob, ako zostať aktívnmy - a navyše je to aj zábavné.“

Julia si kladie za cieľ kombinovať silový a kardio tréning so svojimi domácimi cvičeniami, striedať prechádzky a beh s výpadmi a drepmi. Pohyb má vlastne počas celého dňa, rôzne cviky sa snaží zaradiť aj do bežných činností, ako sú domáce práce či starostlivosť o deti.

Ako je možné udržať si postavu?

  • Veľmi dôležité je mať dôvod a opakovať si, prečo ste sa do chudnutia pustili.
  • Byť stále v pohybe: aj náhodné pohyby veľa pomáhajú. Chôdza či skákanie na trampolíne s deťmi vám pomôžu s vašimi cieľmi.
  • Príprava jedla: Vždy majte po ruke pripravené niečo zdravé, aby ste sa nedostali do pokušenia zjesť niečo nezdravé.
  • Získajte podporu: Ak budete mať správnu podporu, nestratíte motiváciu.
  • Prestaňte sa porovnávať s inými a sústreďte sa na svoju vlastnú cestu!

„Akýkoľvek pokrok je úžasný a nedajte sa odradiť tým, keď to nejde alebo to ide pomalšie, ako ste si predstavovali. Neznamená to, že sa raz k cieľu nedopracujete. Mamy dokážu toho omnoho viac, než si myslia. Choďte do toho, zmení vám to život,“ odkazuje všetkým Julia.

Fotogaléria


Foto: The Healthy Mummy
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia