KORONAVÍRUS Takto vnukom zobral milovanú babku

KORONAVÍRUS Takto vnukom zobral
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook.com
2020-04-15 00:30:00 |

Na prvý pohľad to vyzerá tak, že sa vlastne nič nedeje. Prípadov u nás nepribúda šialenou rýchlosťou a tak aj obmedzenia pohybu mnohí ignorujú.

Tragické prípady zo sveta by nás však mali varovať!  „Bol som jeden z tých ľudí, ktorí si mysleli, že o nič nejde a o pár týždňov je po všetkom,“ začína svoje rozprávanie Phil Limbert, ktorý pre koronavírus stratil 67-ročnú mamu a millujúcu babku svojich detí. Lynne Limbertová bola zdravotná sestra na dôchodku z Broadgreen v Liverpoole, minulý rok porazila rakovinu a celá rodina bola šťastná. Bola aktívna, užívala si rušný spoločenský život a trávila dni so svojimi dvomi vnukmi, na ktorých bola nesmierne hrdá. Trojročnému Oscarovi a jedenásťročnému Zakovi bola priam oddaná, spravila by pre nich čokoľvek. Bohužiaľ, aj keď vďaka silnej vôli dokázala poraziť rakovinu, koronavírusu čeliť nedokázala.

Lynne začalo byť jedného dňa akosi „inak“, no neprikladala tomu dôležitosť. Po niekoľkých dňoch jej však museli zavolať sanitku. Bola plne pri vedomí, ale nevedela lapiť dych a sotva dokázala vysloviť pár slov. Záchranári jej dávali kyslík. Po príchode do nemocnice ju otestovali na Covid-19 a test bol pozitívny. Počas niekoľkých nasledujúcich dní bola stále optimistická, no stále jej „v hlave búšilo“ a mala pocit, ako keby ju prešiel vlak. Rodinu každý deň z nemocnice informovali o jej stave. „Bolo to veľmi stresujúce čakať, či sa zotaví. Boli sme v pohotovosti, no po 13 dňoch sme dostali tú najhoršiu možnú správu - všetky možnosti liečby boli neúspešné. Stav sa začal zhoršovať, napojili ju na pľúcny ventilátor, no jej pľúca sa už nedokázali zotaviť a v utorok popoludní zomrela,“ hovorí rodina. Nepomohla jej ani energia od vnukov, ktorí na ňu denne mysleli a prosili za jej uzdravenie.

Lynne bola milovníčkou života a najmä svojej rodiny. Než ju napojili na pľúcny ventilátor, stihla po synovi, ktorý bol pri svojej umierajúcej mamke a mal na sebe plnú ochrannú výbavu, odkázať srdcervúce posledné slová: „Povedz môjmu manželovi, že ho milujem.“

Covid-19 bol silnejší 

 „Moja mama a otec mali medzi sebou nádherný vzťah plný lásky a humoru,“ hovorí so žiaľom syn. „Personál v nemocnici Royal Liverpool Hospital bol úplne úžasný, nechali ma tam ju držať za ruku, aby nebola sama,“ hovorí cez slzy Phil, ktorý jediný z rodiny stál pri maminej smrteľnej posteli. Zdravotný stav jej manžela bol zlý, keď že sa z celej situácie zrútil a syn Chris nedokázal čeliť pohľadu, ako je mama pripojená k dýchacím prístrojom. „Nedokázal som byť pri vypínaní pľúcneho ventilátora.  Chcel som si ju pamätať ako stále usmiatu, moju milovanú mamu,“ povedal.

 „Dodržiavali sme všetky pravidlá a nestretávali sme sa s ľuďmi. Bol som jeden z tých ľudí, ktorí si mysleli, že o nič nejde a o pár týždňov bude po všetkom,“ hovorí Phil. V silnom posolstve na sociálnych sieťach napísal: „Včera som stratil svoju mamičku na túto hroznú chorobu. Bola jednou z milióna, no pre mňa tá jediná. Ostali po nej dvaja vnuci, ktorých už nikdy neuvidí, dvaja synovia, ktorých už nebude môcť rozmaznávať a manžel, ktorého nemôže pobozkať. Mala iba 67 rokov a veľa rokov pred sebou. Prosím, ľudia, ZOSTÁVAJTE DOMA. Neviete chvíľu, kedy svojou nedisciplinovanosťou môžete ohroziť milovanú osobu. Pred dvoma týždňami by mi ani nenapadlo, že by sme chystali pohreb pre moju mamičku.“

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia