Pozrite sa na ňu: Čo vám na Daisy nesedí?

Pozrite sa na ňu:
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook.com
2020-04-13 12:45:00 |

Príchod dieťaťa na svet je veľkou udalosťou. Keď prišla na svet Daisy, bola nádherná. No jej maličké nôžky neboli tak úplne v poriadku.

Daisy-May Demetre z Birminghamu bola diagnostikovaná vrodená vada nazvaná fibulárna hemimélia. Toto vzácne ochorenie sa prejavuje deformáciou kolien a nôh. Ani jedna z jej maličkých nožičiek sa pre túto diagnózu nevyvinula správne. Na ľavej nôžke nemala žiadnu kolennú kosť a na pravej ju síce mala, ale extrémne malú. „Jej nožičky hneď po narodení vyzerali ako malé guľôčky," hovorí jej otec Alex. 

Pretože by sa s takýmito nožičkami nevedela ani postaviť, nieto ešte chodiť, jej rodičia sa rozhodli pre amputáciu oboch nôh pod kolenom. Áno, zdá sa to drastické riešenie, no ak chceli, aby sa ich dievčatko niekedy postavilo na „nohy“, museli to so svojím drobčekom podstúpiť. Po operácii Daisy zdravotníctvo poskytlo protetické nohy, ktoré jej umožnili naučiť sa chodiť, behať, skákať a šantiť. Jej otec vysvetľuje, že Daisy má dve sady protéz či akýchsi pružín. Jednu na bežnú chôdzu a druhú práve na náročnejšie aktivity.

„Aby som bola úprimná, nevadí mi, že mám takéto ´nohy´. Veľmi rýchlo si ich viem nasadiť a moji kamaráti majú niekedy problém ma dobehnúť. Wow, je to úžasné,“ hovorí šťastná Daisy.

Otec Alex pre svoju dcérku vytvoril účet na Instagrame, aby mohla svojou živelnosťou a nadšením pre život inšpirovať svet. Daisy rýchlo upútala pozornosť mnohých ľudí a aj preto sa jej rodina rozhodla predložiť jej fotky modelingovej agentúre Zebedee Management. Daisy sa im veľmi zapáčila a stala sa súčasťou kampane za rieku Island. Napriek hendikepu si plní sen o dráhe modelky.

Daisy-May Demetre je teda v mnohých ohľadoch rovnaká, ako ktorákoľvek dievčina v jej veku. V škole uprednostňuje angličtinu pred matematikou a miluje gymnastiku.Pred trištvrte rokom sa zúčastnila na prehliadke v New York Fashion Week.

Návrhárka Enikö Hegedüs-Buiron si ju hneď všimla. „Mali sme okamžité spojenie,“ povedala. Daisy-May fotí pre odevnú značku rady Lulu et Gigi. „Chcem, aby ľudia videli, že krása nie je jednostranná,“ povedala Hegedüs-Buiron.

A čo radí malá Daisy všetkým deťom? „Nikdy sa nevzdávajte a urobte, po čom túžite,“ povedala.

„Som na seba hrdá,“ hovorí. „Necítim sa vôbec iná, som rovnaká ako všetci. No zároveň je dobré, ak sa niečím líšim, ak vynikám z davu,“ dodáva.

„Je inšpiratívna, plná energie, nič ju v živote nezastaví," hovoria pyšní rodičia.

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: independent.co.uk, cbsnews.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia