Chýbajú vám vlhčené obrúsky? Urobte to takto, radí jedna mama

Chýbajú vám  vlhčené
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook.com
2020-04-09 00:30:00 |

Austrálčanka, ktorá sa chcela vyhnúť stresu z nakupovania počas pandémie Covid-19 ponúka jednoduchý tip, ako ľahko možno nahradiť vlhčáky.

Okrem toho, že si ich môžete vyrobiť doma a budete mať istotu, že  v nich nie sú zbytočné chemikálie poškodzujú pokožku a zdravie dieťatka, ušetríte svoj rozpočet aj prírodu. Mladá mama z Austrálie to vymyslela veľmi jednoducho. Keďže v regáloch obchodu pri dome nenašla vlhčáky a do supermarketu, kde je stále plno ľudí, nemala odvahu ísť, aby sa zbytočne nenakazila koronavírusom, pomohla si týmto spôsobom a teraz si svoj nápad nevie vynachváliť. Inšpirovala mnohých rodičov, ktorí oceňujú jej „trvalo udržateľné“ riešenie.

Veľkú osušku rozstrihala na 32 štvorcov. „Jeden osuška asi za 3 libry, 20 minút práce a teraz mám 32 opakovane použiteľných obrúskov,“ napísala k príspevku na sociálnej sieti. „Tieto používam pri výmene plienok. Kúpim si ešte dve v iných farbách na tvár a na ruky. Je to oveľa lacnejšie ako vlhčené obrúsky,“ pridala.

Jej nápad rodičia v týchto náročných časoch ocenili. Mnohí to v komentároch prirovnávajú k „starým dobrým časom“, keď naši rodičia alebo starí rodičia iné možnosti ani nemali. „Super nápad pre udržateľnosť, škoda, že musel prísť koronavírus, aby sme si uvedomili niektoré veci,“ píše sa v jednom z nich. „Je to omnoho lepšie, keď umyjete bábätku zadok mäkkou teplou látkou, než obrúskami plnými chemikálií,“ napísala jedna mama.

Vyrobte si vlastné vlhčené obrúsky

Ak sa vám predsa len nápad s osuškou nepáči, môžete si poradiť aj inak a vyrobiť si svoj vlastné vlhčené obrúsky. Všetko, čo potrebujete, je rolka kuchynských papierových utierok, kokosový olej, detský sprchový gél a dve plastové nádobky, v ktorých budete obrúsky držať, aby nevyschli. Celá príprava vám nezaberie ani päť minút.

Postup je jednoduchýrozrežete rolku kuchynských utierok na polovicu a každú vložíte, resp. natlačíte do jednej z plastových nádob s obsahom 125 ml. V miske zmiešate polievkovú lyžicu kokosového oleja, trochu sprchovacieho gélu a hrnček horúcej vody. Poriadne premiešajte a vzniknutou tekutinou zalejte rolku v jednej z nádob. Rovnakým postupom vyrobíte zmes aj na rolku v druhej nádobe. Po zaliatí rolku zo stredu vytiahnite tak, aby vám zostali v nádobke iba obrúsky. Nezabudnite nádobky zatvoriť, aby vám vlastnoručne vyrobené vlhčené obrúsky bez chemikálií dlhšie vydržali.

Podobných návodov, ako si možno vyrobiť svoje vhčené obrúsky bez zbytočnej chémie, nájdete na YouTube omnoho viac. Variácií je mnoho, stačí sa len rozhodnúť pre tú, ktorá vám vyhovuje. 

 

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia