Dvojčatá dostali originálne mená - Covid a Corona

Dvojčatá dostali originálne mená
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-04-07 09:30:00 |

Rodičia chceli, aby mená ich detí boli „nezabudnuteľné a jedinečné“. To sa im podarilo. Ich rodinám sa to však vôbec nepáči.

Covid a Corona sa narodili páru z indického štátu Čatísgarh v štátnej nemocnici v Rajpure 27. marca. Keďže na svet prišli v čase celosvetovej pandémie koronavírusu spôsobujúceho respiračné ochorenie Covid-19, dva dni po tom, ako začali v Indii platiť prísne nariadenia obmedzujúce pohyb a úplne narúšajúce každodenný život, bolo rozhodnuté. „Pôrod bol úspešný, no museli sme prekonať niekoľko prekážok, tak sme sa s manželom rozhodli, že tento deň musí byť nezabudnuteľný,“ povedala šťastná 27-ročná Preeti Verma, mama dvojčiat. Ako spolu s manželom vysvetlili, ich mená im budú vždy pripomínať ťažkosti, ktorým čelili počas opatrení. Na cestu do pôrodnice v zablokovanej kolóne áut nikdy nezabudnú. Ostatní rodinní príslušníci sa do Rajpuru nedostali vôbec. Myšlienku pomenovať deti ako Covid a Corona im podľa Preeti vnukol personál nemocnice.

„Okrem toho sú tieto mená samy osebe krásne, pričom Corona je v latinčine koruna,“ doplnil manželku otec detí Vinay Verma. „Chceme tiež, aby už skončil strach spojený s týmito menami,“ dodal.


 

TIP: KORONAVÍRUS Čo by sme mali v domácnosti čistiť najčastejšie

 


Ostatní v rodine nápad veľmi neocenili a na mladý pár tlačili, aby deti premenovali. Im sa však tieto mená páčia a nevidia na to dôvod.

India rovnako ako mnohé ďalšie krajiny sveta, vrátane Slovenska, prijala v súvislosti s pandémiou koronavírusu prísne opatrenia. Pozastavili dopravné služby, vydali prísne pokyny na to, aby ľudia boli doma s výnimkou nevyhnutných ciest na trhy či do lekární. V Indii žije 1,3 miliardy ľudí a koronavírus potvrdili trom tisíckam z nich, doposiaľ ich zomrelo 68. V porovnaní s Čínou, Talianskom, Španielskom  či USA je tu výskyt zákerného vírusu pomerne nízky, ale tiež panujú obavy, že o pár týždňov môže byť situácia iná a poddimenzovaný systém zdravotníctva nápor nakazených nezvládne.

Všetky zaujímavé informácie, rady a príbehy o koronavíruse nájdete na facebookovom profile KoronavirusSlovensko2020.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: foxnews.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia