Šokujúci príbeh malej Kariny: Zrodila sa Mauglí

Šokujúci príbeh malej Kariny:
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook.com
2020-04-06 10:00:00 |

Odvaha, vôľa prežiť a verný psík jej pomohli prežiť v divočine. Že to znie skôr ako rozprávka? Nie! Je to skutočný príbeh.

Tento príbeh naozaj pripomína rozprávku a niet divu, že Karinke Chikitovej z Ruska nikto nepovie inak ako Mauglí. Drobné dievčatko má za sebou neuveriteľný príbeh. Je to už viac ako päť rokov, čo sa stratila v sibírskej tajge. Sprevádzala otca, ktorý však nemal tušenie, že ide s ním. A potom zablúdila. V divočine vtedy štvorročné dievčatko prežilo dlhých dvanásť dní, jedla iba lesné plody, pila vodu z rieky a čakala na záchranu - v lese plnom medveďov a vlkov.

Karinku ochraňoval iba jej psík, ktorý ju celý čas zahrieval a nakoniec dokázal privolať záchranu. Po deviatich dňoch sa vrátil do dediny Olom, z ktorej Karinka pochádza a záchranárom tak dal nádej, že by mohla byť stále nažive. A bola!

O tri dni neskôr ju našli vyčerpanú a hladnú, ako leží v tráve, kde sa ukrývala pred dravcami. Záchranár Artyom Borisov, ktorý ju našiel, povedal: „Sedela hlboko v lese, úplne ticho. Vlastne by som si ju ani nevšimol. Malá hrdinka ma videla a natiahla ruky vpred. Zdvihol som ju, bola taká maličká, tak ľahká ako malá kvetinka. Nemala ani len topánky. Jej tvárička, nôžky a rúčky boli pohryzené a kravé. Bola vystrašená. Okamžite ma požiadala o vodu a jedlo a rozplakala sa. Aby som bol úprimný, sotva som dokázal zadržať slzy."

Podstúpila dôkladné lekárske vyšetrenie, ktoré zistilo, že je len zoslabnutá a poštípané od komárov, ale hneď ako naberie na váhe, bude v poriadku. „Karina je neuveriteľne silná povaha," povedala vtedy jej matka Talina.

Po zmiznutí Karinky bola jej rodina obvinená zo zanedbania starostlivosti o dieťa. O jej matke Talinue všetci hovorili, že je nezodpovedná. „Vždy som verila, že sa nájde. Mnoho ľudí prestalo dúfať, že je nažive, no ja som ako matka cítila, že sa čoskoro nájde," tvrdila v roku 2015.

Neskôr, keď sa Karina spamätala, povedala: „Zachránil ma môj psík Naida. Bola som naozaj, naozaj vystrašená. Keď sme chceli spinkať, objala som ju a spolu sme boli v teple."

Nádejná baletka

Karina sa po roku z traumatického zážitku spamätala, na konci decembra minulého roka oslávila desiate narodeniny, navštevuje baletnú internátnu školu v Jakutsku (asi 560 km od rodnej dediny Olom) a dokonca nedávno vyhrala súťaž krásy Mini Miss Yakutia.

„Chcem sa stať baletkou a tancovať v Labuťom jazere. Tiež sa učím hrať na klavír a harfu," povedala Karina. Jej 66-ročná učiteľka baletu Dariya Ivanova verí, že by sa mohla naozaj stať uznávanou tanečnicou.

Karinu popisujú učitelia ako veľmi nadané dievča: „Zmenila sa od tej doby, čo nastúpila na našu školu. Je spoločenská, priateľská a nezávislá. Na škole si našla veľa priateľov, ktorí ju zbožňujú," prezradila Ekaterina Ammosova, riaditeľka školy.

Talentovanej mladej slečne sa tento rok splní sen. Bola pozvaná do Moskvy, aby sa stretla s tými najlepšími baletnými tanečníkmi z Ruska. Medzi nimi bude aj uznávaná baletná hviezda Nikolay Tsiskaridze.

Príbeh malej Karinky obletel celý svet a dievča, ktorú právom nazývajú hrdinkou, má dokonca v sibírskom Jakutsku svoju sochu. Tiež tej hovoria Mauglí a stvárňuje malú Karinu a jej psieho kamaráta Naidu. Stala sa tiež predlohou pre ruskú detskú knižku, ktorá rozpráva jej príbeh o utrpení, ktoré musela prekonať.

Fotogaléria

Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: siberiantimes.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia