Tento vírus si zoberie každého, koho chce, odkazuje sestra mŕtvej Caroline

Tento vírus si zoberie
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook.com
2020-04-04 18:43:00 |

Covid-19 „kosí“ mladých, starších, zdravých či chorých a žiaľ, výnimkou nie sú ani celkom malé deti. Ani mamy a otcovia...

Mama šesťročných dvojčiat Caroline Saunbyová (48) z Veľkej Británie je jednou z mnohých obetí zákerného koronavírusu. Zomrela v Univerzitnej nemocnici James Cook len štyri dni po tom, ako ju začalo bolieť hrdlo. Zomierala celkom sama a opustená aj napriek tomu, že dovtedy bola úplne zdravá. „Bol to neskutočne tvrdý úder od života, bol to šok a prežívame nesmiernu bolesť,“ hovorí so slzami v očiach jej sestra, dvojča, Sarah Jarvisová. 

Carolina začala mať príznaky koronovírusu vo štvrtok, no pôvodne si myslela, že jej bolesť v hrdle je len záchvat angíny. V nedeľu už mala ťažkosti s dýchaním a doma odpadla. Vrtuľníkom ju previezli do nemocnice a napojili ju na pľúcnu ventiláciu. O krátky čas táto večne usmiata žena zomrela.

„Sme od seba izolovaní a čakáme, či sa aj u nás (ne)objavia príznaky a čo je horšie, nemôžeme ani spolu trúchliť a usporiadať dôstojný pohreb,“ opisuje situáciu Sarah. „Bola to tá najláskavejšia, najprajnejšia osôbka, akú som kedy poznala,“ vzdala jej hold.

Sarah varuje celý svet: „Naša rodinná tragédia ukázala, že táto smrteľná choroba môže zasiahnuť naozaj kohokoľvek. Moja milovaná sestra bola mladá, úplne zdravá a jej organizmus bol silný, no napriek tomu ju Covid-19 zabil.“ 

„Počúvajte nariadenia vašej vlády, ostaňte doma a berte túto strašnú tragédiu ako varovanie pred všetkým, čo sa práve vo svete deje. Naše životy boli natrvalo poznačené a duše roztrhané s týmto hrozným vírusom, ktorý ľudia stále neberú dostatočne vážne. Myslíte si, že ak ste mladí a zdraví, nič sa vám nemôže stať. Žiaľ realita je iná. Koronavírus môže vziať život komukoľvek z nás. Carolina si neustále umývala ruky, nestýkala sa veľmi s ľuďmi a bola zdravá, no napriek tomu si ju koronovírus vzal a jej boj trval len štyri dni. Tento vírus si vezme každého, koho chce,“ odkazuje ľudstvu Sarah.

Už s tým nedokážem ďalej bojovať, povedal pred smrťou žene Ryan

Štyridsaťročný Ryan Storrie žil v Dubaji, no pochádzal z Ardrossanu vo Veľkej Británii. Osudným sa mu stal pravdepodobne návrat do Škótska, kde oslávil okrúhle narodeniny a odskočil si na futbaový zápas Rangers vs. Bayer Leverkusen. S rodinou bývali v apartmáne v Glasgowe.

Keď zaregistroval na sebe príznaky koronavírusu, kontaktoval lekára, ktorý mu odporučil zostať doma. S horúčkami, kašľom a slabosťou bojoval 10 dní, jedenásty sa mu stal osudným. Ku koncu sa jeho stav veľmi rýchlo rapídne zhoršil. "Myslím, že Ryan nechcel ísť do nemocnice, stále hovoril, že nás nechce opustiť," povedala pre thesun.co.uk jeho manželka Hilary Storrie (45). Ani lekári neodporúčali, aby opúšťal spálňu i kď vedeli, že jeho stav sa zhoršuje.

Večer pred smrťou, keď sa zdalo, že sa mu polepšilo a presunul sa z postele na gauč, jej povedal: "Už nevládzem, nedokážem s tým ďalej bojovať." Ráno ho našla v posteli mŕtveho. Netušila, že je to naozaj také vážne. Jediné, čo ju teraz ako tak drží nad vodou je to, že sa s ním stihla ona aj ich dvaja synovia Aaron (13) a Andrew (11) rozlúčiť. Ryan trpel astmou, čo pravdepodobne prispelo k jeho tragickému koncu. Hilary a chlapci sú teraz v 14-dňovej karanténe.

Kolegovia nedokázali obetavej sestričke pomôcť

Koronavírus si zobral aj život 39-ročnej mamy troch detí Aimee O'Rourke, ktorá pracovala ako zdravotná sestra v nemocnici kráľovnej Alžbety v Margate v Spojenom kráľovstve. Covid-19 ju dostal a už nepustil. „Budeme si navždy pamätať na jej úsmev. Bola mladá, silná, zdravá a koronovírus ju dostal,“ vraví jej zronená rodina.

Aimee nedokázala zákerný vírus poraziť ani napriek tomu, že ju ošetrovali jej kolegovia a robili maximum pre to, aby jej pomohli. Pravdepodobne sa nakazila pri ošetrovaní chorých v nemocnici a jej organizmus, i keď dovtedy úplne zdravý, to úplne vzdal. Zdrvená rodina je v karanténe. Deti nechápu ako mohli tak rýchlo prísť o mamu, ktorá bola anjelom nielen na zemi, ale už ich ochraňuje z neba.

 

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: mirror.co.uk, thesun.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia