Veľká noc: Vyrobte si veľmi jednoduché mramorové vajíčka

Veľká noc: Vyrobte si
Ilustračné foto
Zdroj: foto: kik-textilien.sk
2020-04-03 15:00:00 |

I keď tohtoročné veľkonočné sviatky budú úplne odlišné ako všetky doterajšie, príbytkom sviatočnú atmosféru vdýchnuť môžeme.

I keď Veľká noc zostala pre aktuálnu situáciu len kdesi na pozadí našich myšlienok, neukráťme sa o všetky pekné zvyky a tradície, ktoré sa nám s ňou spájajú. Na tradičnú šibačku a oblievačku či stretnutia rodín musíme pre pandémiu koronavírusu zabudnúť, neznamená to však, že by sme si nemohli naše domovy zútulniť milými dekoráciami. Výroba ozdôb je práve v tomto čase vítanou aktivitou, najmä v rodinách s deťmi. Obvykle v hektickom tempe života si na niečo také čas nenachádzame, teraz ho väčšina z nás trávi v kruhu rodiny omnoho viac ako kedykoľvek inokedy.

Vyskúšať môžete napríklad tieto mramorové vajíčka. Materiál na ich výrobu doma určite nájdete, a čo je skvelé, môžete do tejto hravej aktivity zapojiť celú rodinu. Pretože aj keď tohtoročná Veľká noc bude možno iná, než tie predchádzajúce, vyzdobiť domov na jej príchod nás vždy nabije množstvom pozitívnej energie. A tá je v tejto chvíli naozaj dôležitá.

Čo budeme potrebovať?

  • vyfúknuté vajíčka
  • laky na nechty (nie rýchloschnúce)
  • jednorazovú nádobu na vodu
  • špáradlo
  • jednorazové rukavice

Ako na to?

Do nádoby napustíme vlažnú vodu (nesmie byť príliš teplá ani príliš studená), nakvapkáme lak na nechty (ak chceme farebný vzor, tak pokojne viac farieb naraz), špáradlom vytvoríme mramorový vzor a v rukaviciach ponoríme vajce tak, aby sa naň preniesol pripravený vzor.

Potom už vajíčko necháme len poriadne vyschnúť a prvá veľkonočná ozdoba je na svete!  

Fotogaléria


Foto: kik-textilien.sk
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia