Posledná fotka z „koronavírusovej prechádzky“ pred veľkou tragédiou

Posledná fotka z „koronavírusovej
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook.com
2020-04-03 00:30:00 |

V anglickom grófstve West Sussex prišlo k nepochopiteľnej tragédii, keď v rodinnom dome našli mŕtvu štvorčlennú rodinu.

Nebohé telá 40-ročnej Kelly Fitzgibbonovej, jej partnera Roberta a dvoch malých dcérok Avy (5) a Lexi (3) objavila ich babička Maureen Needham v ich dome vo Woodmancote vo West Sussexe. Prvé indície smerujú k tomu, že v rodine prišlo k vražde a samovražde počas koronavírusovej karantény. Či k tomu mohla viesť izolácia pre zúriaci koronavírus, ktorý si v Anglicku vybral už veľa obetí alebo iné dôvody, nie je zatiaľ jasné. Čin je o to nepochopiteľnejší, že ešte vo štvrtok Kelly zdieľala fotky z rodinnej vychádzky počas karantény. Podľa detektívov nejestvujú žiadne indície, že by rodinu o život pripravil niekto zvonku.

Na fotke s pohodovou atmosférou je zachytený Robert kráčajúci so psom, zatiaľ čo malé dcérky s ružovými slnečnými okuliarmi majú v rukách veľkonočné koše.

Susedia rodiny sú v šoku. Podľa nich nič nenasvedčovalo tomu, že by rodina mala nejaké problémy. Všetko sa zmenilo v nedeľu podvečer. „Aktivitu som zaznamenal okolo 19.00, keď som sa pozrel von a bolo tam osem alebo desať policajných áut a niekoľko vozidiel záchranárov. Dozvedeli sme sa, že išlo o vraždu. Nechcem špekulovať, ale je veľmi prekvapujúce, že v tejto časti prišlo k incidentu tohto druhu,“ povedal médiám jeden zo susedov. „Dom je vo vlastníctve starej mamy. Po tom, čo jej manžel zomrel, sa syn prisťahoval späť k nej so svojou partnerkou a dvomi malými deťmi. Nedávno dokončili pri dome veľmi veľkú prístavbu,“ dodal. Vyzeralo to tak, že o starú pani trpiacu reumatizmom a inými zdravotnými ťažkosťami sa príkladne starali a vozili ju k lekárom.  I keď susedia rodinu dobre nepoznali, nepôsobili na nich ako konfliktní ľudia, dievčatká boli vždy veselé. Často ich vídavali s ich psíkom, ktorý sa volá Staffie.

O tom, či na rodinu doľahla dlhodobá izolácia od okolia, podozrenie na ochorenie alebo sú za tragédiou úplne iné dôvody, si nikto netrúfa povedať. „Nikdy nedokážeš povedať, čo sa deje za dverami. Naozaj som však nikdy nepočul žiadny zvuk hádky vychádzajúci z domu,“ dodal sused.

Psychológovia upozorňujú, že izolácia a veľa času stráveného v rámci rodiny v uzavretom priestore môže vzťahy buď prehĺbiť, alebo naopak, sa ľudia úplne odcudzia. Karanténa je skúškou našich charakterov a pováh a nie sú vylúčené ani nepredvídané reakcie. To, či v tomto prípade zohrala úloha izolácia, podľa detektívov len ťažko predpokladať, z doterajšieho vyšetrovania však nevyplynul žiadny logický dôvod tohto tragického činu.

Svoje neraz robia aj obavy z budúcnosti, veľa ľudí prichádza o prácu, rúcajú sa istoty a reakcie na vzniknutú situáciu sú rôzne. Kým niektorí sa snažia tváriť, že sa nič nedeje a naďalej sa stretávajú vonku, iní prežívajú dokonca až strach o život. Napríklad v talianskej Sicílii v meste Messina uškrtil Antonio De Paco svoju priateľku, lekárku Lorenu Qurantovú len preto, lebo sa obával, že ho nakazila koronavírusom. Porom sa rozhodol spáchať samovraždu, no jeho život zachránili. Testy nepotvrdili nákazu ani u jedného. 

Čo na záver? Snažte sa túto zložitú situáciu zvládať s nadhľadom, zmierte sa s tým, že nikto nie je dokonalý a že v každej rodine prichádzajú lepšie aj horšie dni. Keď na vás doľahne smútok alebo veľká nervozita, hľadajte niečo, čo vás rozptýli. Všímajte si svoju rodinu, venujte sa sebe aj deťom. Ak sa vám zdá, že to prestávate zvládať, zverte sa s tým najbližším alebo odborníkom. Žiadna kaša sa neje taká horúca, ako sa navarí....

Fotogaléria

Facebook.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia