Školské vyučovanie 6. apríla určite opäť nezačne

Školské vyučovanie 6. apríla
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-04-01 14:30:00 |

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) vyvrátil hoax, že by žiaci mali už od pondelka zasadnúť opäť do školských lavíc.

Žiaci a rodičia zostali po informáciách, že by sa mali  od 6. apríla opäť otvoriť brány škôl, v šoku. Nie je to tak. Šéf rezortu školstva zvolal na dnes brífing, kde zdôraznil, že sa riadia pokynmi hlavného hygienika a školy zostávajú zatvorené až do odvolania.

Naopak, ministerstvo už finišuje na projekte "teleškoly", teda online vyučovania cez internet, ktorá by sa mala stať realitou pravdepodobne po veľkonočných sviatkoch. Podľa predstáv rezortu bude similovať niekoľkohodinové vyučovanie vybraných ročníkov a mali by sa v ňom stredať asi tri desiatky učiteľov.

Minister tiež potvrdil, že školské jedálne pravdepodobne opäť otvoria pre žiakov aj seniorov, ale za veľmi prísnych hygienických podmienok. Ako vysvetlil, v žiadnom prípade sa tam nebudú stretávať. V tom, či sa tak naozaj stane a akým spôsobom bude táto možnosť uvedená do praxe, by malo byť jasno v piatok 3. apríla, kedy by malo byť vydané k tomu rozhodnutie hlavného hygienika.

Pracovníci jedální by boli pod prísnou kontrolou a zisťovalo by sa, či nežijú v spoločnej domácnosti s človekom nakazeným koronavírusom. Týmto krokom chce rezort vyjsť v ústrety najmä "sociálne vylúčeným spoločenstvám".

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia