Vďaka joge som porodila za 10 minút, tvrdí Randi

Vďaka joge som porodila
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook.com
2020-03-25 22:00:00 |

Niekto miluje beh, iný potrebuje riadnu dávku adrenalínu. Randi Greene z Chesapeake (Ohio) sa pred tromi rokmi zamilovala do jogy, stala sa inštruktorkou a začala podnikať.

Keď Randi v roku 2016 otehotnela, ani jej nenapadlo prestať s cvičením. Práve naopak! Zatiaľ čo väčšina z nás si v tehotenstve obuje sotva topánky, Randi sa nebála ani stojky na hlave. Svoje jogové polohy a postoje prispôsobila tehotenskému brušku, ktoré rástlo každým týždňom a každé ráno začínala stojkou.

Randi tvrdí, že vďaka joge a získanej flexibilite porodila svoju ratolesť za 10 minút! „Určite boli v tehotenstve niektoré pózy a pohyby, ktoré som nedokázala spraviť. Bruško mi to jednoducho nedovolilo. No jogy som sa nevzdala. Moje telo ma prekvapilo. Aj s bruškom som dokázala spraviť toľko pozícií, až som tomu sama neverila. Stojky som robila každý deň a aj počas deviatich mesiacov a dokonca som stojku spravila aj v deň môjho pôrodu. Vetre či nie, do môjho tretieho trimestru som ešte mala hodiny Buti jogy. Aj keď som bola síce veľmi unavená, ale nevadilo mi to. Cvičila som jogu dva až tri dni v týždni. Nevedela som sa jej vzdať,“ povedala Randi.

Bohužiaľ práve za svoje krkolomné pozície to pekne "schytala" od ostatných mám. Ako ale hovoria lekári - v tehotenstve sa má žena venovať aktivitám, na ktoré je zvyknutá, ale s mierou. Randi tvrdí, že vedela čo robí a žiadne riziko v cvičení nevidela.

„Ja som učila Buti jogu raz až dvakrát týždenne a to až do 37 týždňa tehotenstva. Myslím, že cvičenie jogy a všeobecne cvičenie počas tehotenstva mi prospelo. A hlavne pri pôrode. Nielenže mi joga pomohla pri dýchaní počas kontrakcií a pôrodu, ale tiež mi poskytla určitú úroveň sebavedomia, ktorá mi umožnila počas pôrodu zosúladiť svoje telo a myseľ. Som celkom aktívny jednotlivec, takže pohyb počas tehotenstva bol pre mňa alfou omegou, ale každé tehotenstvo je odlišné," priznáva Randi.

Randi sa páči, že joga je kompletné cvičenie samo o sebe a je to pohyb, ktorý posilňuje ženy a pomáha im získať sebadôveru a cítiť sa pohodlne na vlastnej koži. Ako dodala: „Teším sa na to, že sa s mojím novým malým partnerom vrátim k cvičeniu jogy. Teraz sa však teším z toho, že som mama.“

Fotogaléria


Foto:
Foto: facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: storytrender.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia