Stal sa pre vás sex skôr povinnosťou? Zmeňte to!

Stal sa pre vás
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2020-02-23 00:30:00 |

Prežívate to aj vy? Vyčerpaní z detí, z práce a ďalších povinností čím ďalej, tým častejšie zabúdate na intímne chvíľky s partnerom? Chyba! Na toto by ste si vždy čas nájsť mali!

Spokojní rodičia dokážu s väčšou ľahkosťou vychovávať aj ratolesti a všetko im ide akosi „lepšie od ruky“. Či sto už pripúšťame alebo nie, dobrý sexuálny život patrí k dôležitým momentom, ktoré ovplyvňujú aj naše správanie voči ostatným. Vedci tvrdia, že už po pár dňoch bez sexu začíname pociťovať frustráciu a nespokojnosť, ktorú prenášame i na okolie. To, že ste sa stali rodičmi by preto nemalo znamenať zabudnúť na partnera a jeho potreby. Práve naopak. Tak, ako dokážeme vymýšľať donekonečna program pre deti, aby napredovali, mali by sme sa snažiť „napredovať“ aj v sexuálnom živote. Ak sa pre vás stal už iba manželskou povinnosťou, ktorú si sem-tam odtrpíte, zmeňte to.

Viete, v čom spočíva tajomstvo dobrého sexu? V dvoch jednoduchých a „otrepaných“ slovíčkach vyslovených v tej správnej chvíli. Ak poviete partnerovi pri sexe to čarovné: „Milujem ťa!“, s najväčšou pravdepodobnosťou bude vaše milovanie krajším zážitkom ako inokedy.  Hovoriť o láske v posteli je pre väčšinu ľudí viac vzrušujúce, resp. príjemnejšie než predohra alebo sexi spodná bielizeň. Vyplýva to z výsledkov doteraz najväčšej štúdie o tejto téme, ku ktorej sa on-line formou vyjadrili desaťtisíce ľudí.

Podobne ako hovoriť pri pohlavnom styku o vzájomnej láske môžu váš intímny život spestriť vzájomné rozhovory či poznámky o sexe počas dňa, napríklad cez telefón či e-mail. Výsledky tiež ukázali, že čím viac pár pri sexe komunikuje, tým sú obaja spokojnejší. Samozrejme, nemyslia sa tým také tie najmä pre ženy typické poznámky, že by bolo treba vymaľovať alebo premiestniť skriňu. Ďalšou z maličkostí, ktoré robia zo sexu naozaj príjemné chvíle a nie minúty „utrpenia“ je úprimný smiech z niečoho nečakaného, čo sa vám počas milovania prihodí.

Jednoducho, je to tak. Prvotný ošiaľ z každého vzťahu vyprchá, po príchode detí na svet sa zameriame na ne, na prácu a na množstvo každodenných povinností, až sa zo sexu často stane akási príťaž. Nespokojnosť v sexe však plodí nespokojnosť v partnerskom vzťahu a to sa v konečnom dôsledku premieta do zlej atmosféry v celej rodine. Takže, ak chcete, aby boli vaše deti šťastné a spokojné, zabudnite na starosti, pozrite sa na partnera tak ako kedysi a utekajte mu povedať, že ho milujete...

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia