Maličký Oliver sa nestihol ani nadýchnuť, už je z neho anjel

Maličký Oliver sa nestihol
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Facebook
2020-02-17 00:30:43 |

Každý prežíva stratu bábätka inak. Niekto chce čo najrýchlejšie zabudnúť, iný si chce spomienku na človiečika, ktorému osud nedoprial život, uchovať. Rovnako ako Oliverova mama.

Na svet prišiel v 19. týždni tehotenstva a zachrániť mu život bolo nemožné. Jeho mame McKayle, ktorá naňho čakala niekoľko rokov, sa zlomilo srdce. Potrebovala sa s ním rozlúčiť, i keď ju nikdy nevidel. Aj preto vznikli tieto fotografie, z ktorých je smutno a ťažko na duši.

McKayla čakala na svoje prvé dieťa dva roky. Prirodzenou cestou sa jej otehotnieť nedarilo a musela  požiadať o pomoc lekára. Keď zistila, že je „v tom“, boli s manželom azda najšťastnejšími ľuďmi na svete. Ten pocit poznajú mnohé páry, ktoré už prestávajú dúfať v zázrak a ten sa stane.

Tehotenstvo bolo ukážkové. Absolvovala pravidelné kontroly a ultrazvuk, žiadne komplikácie sa neukázali. Až prišiel 7. jún 2019. V ten deň bolo v Utahu veľmi horúco, no šťastní budúci rodičia chodili po nákupoch a hľadali vhodný bazén na ich záhradu, kde by mohli relaxovať. McKayla sa viacej zadýchala, ale neprikladala tomu žiadnu váhu. Neskôr toho dňa začal cítiť intenzívne bolesti v oblasti brucha. Počas tehotenstva každý deň nosila podporný pás, ale práve vtedy si ho nedala, tak myslela, že bolesť súvisí s tým. Bohužiaľ, nebolo to tak. Keď sa v noci prebudila, bolo všetko okolo nej mokré. „Napadlo mi, že mi mohla odtiecť plodová voda, ale uisťovala som sa, že to nie je možné a že by to bolo to príliš skoro. No mala som panický strach. Zobudila som manžela a šli sme do nemocnice,“ spomína. Tá je iba 5 minút od ich domu. Lekári potvrdili podozrenie, že McKayle odtiekla plodová voda. Bábätko bolo stále nažive, krútilo sa, akoby sa nič nestalo. Lekári zvolali konzílium, pom ktorom prišiel krutý verdikt. Rodičom oznámili, že je šanca udržiavať drobčeka umelo nažive, kým by bol schopný samostatného života, no išlo by o veľký risk s malou pravdepodobnosťou prežitia a malo by množsvo vážnych zdravotných problémov. 

Takmer po 17 hodinách od odtečenia plodovej vody začala McKayla rodiť. Oliver Merle Bryson sa narodil 8. júna 2019 o 23.00 a jeho dušička už bola v nebesiach. 

„Naše dieťa zomrelo a nemohli sme nič urobiť,“ plače McKayla. Vymodlené tehotenstvo zanechalo rodičom v srdci prázdnotu a neprekonateľný smútok. Aj toto je pocit, s ktorým sa, bohužiaľ, stretávajú mnohí rodičia, ktorým nie je dopriate, aby sa bábätko narodilo živé a zdravé.

McKayla sa rozhodla dať si vyrobiť fotky Olivera. Nie preto, aby šokovala, ale preto, lebo sa potrebovala s ním rozlúčiťi a zároveň mať spomienku na najväčšiu lásku svojho života. Aj keď netrvala dlho. „Stále nevieme presný dôvod, prečo sa to stalo. A nevieme, či niekedy ešte budeme rodičmi. Lekár sa domnieva, že to bolo predčasné prasknutie membrán. Strata môjho syna bola tou najťažšou vecou, ​​ktorú musím prekonať. Ale moja láska k nemu rastie každým dňom. Možno už so mnou nechodí po tejto zemi, ale vždy bude v mojom srdci. Zmenil môj život viac ako jedným spôsobom a bude naďalej meniť životy, aj keď tu nie je. A tú bolesť musíte len prežiť,“ hovorí silná McKayla.

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia