Denne vstáva o 4.30, aby pripravila mužovi raňajky

Denne vstáva o 4.30,2020-02-07 07:30:05 |

Štvornásobná mama Brooke Smith z Brisbane v Austrálii sa pochválila na sociálnej sieti svojou dennou rutinou, ktorá začína riadne skoro. A niekedy končí o polnoci. Vraj jej to tak vyhovuje.

Brooke je ženou v domácnosti, keďže sa stará o štyri deti, z ktorých najstaršie má 6 rokov a najmladšie 9 mesiacov. Keď sa so svojím každodenným programom pochválila na Facebooku v skupine Mamy, ktorí varia, čistia a organizujú, veľa ďalších mám ju skritizovalo. Nezdá sa im v poriadku, že má taký nabitý program. A podľa fotiek má čas ešte aj na to, aby sa starala o seba. Medzi ostatnými maminami však našla podporu a označili ju za inšpiratívnu. Ona na kritiku reagovala slovami, že staranie sa o svoju rodinu je „to najmenej, čo môže urobiť.“

„Nikdy si nejdem ľahnúť pred tým, než nie sú všetci najedení, kým nemajú všetci pripravené oblečenie na ďalší deň vrátane muža, dom nie je čistý a umývačka riadu zapnutá,“ napísala. „Niekedy to znamená, že idem spať o deviatej večer, niekedy o polnoci, ale vždy vstávam skoro (o 4.30 s mojím mužom, aby som mu pripravila raňajky a kávu), aby som si urobila čas na horúcu kávu, dala si do poriadku vlasy a užila si trochu pokoja, ticha a rozjímania a namaľovala sa,“ vysvetlila. Brooke sa drží hesla: „Šťastná mama rovná sa šťastná domácnosť. Urob to, aj keď sa ti to nepáči a budeš z toho na ďalší deň šťastná.“ Ako Brooke vysvetľuje, jej muž pracuje šesť dná v týždni ako stavbár a je veľmi vyťažený, preto si nemyslí, že by ona pre rodinu robila priveľa.

Pod jej príspevkom rýchlosťou blesku pribudlo množstvo komentárov, vo viacerých jej prístup označili za staromódny. „Moja mama toto robila pre môjho otca. Otec sa narodil v roku 1929 a mama v roku 1931. V súčasnosti je rok 2020. Môj manžel si po sebe umýva sám a deti si robia samy raňajky,“ napísala jedna zo šokovaných mám. „Myslím, že je skvelé, že všetko robíte, ale mali by ste sa o povinnosti s deťmi deliť, najmä keď vyrastajú, aby sa vedeli o seba postarať, keď raz odídu z domu,“ pripomenula jej iná. „Moje deti majú deväť mesiacov, dva roky, tri roky a šesť rokov, takže staršie zapájam tam, kde mi môžu pomôcť, ale nemám od nich nereálne očakávania,“ odpovedala.

Väčšine komentujúcich sa vyjadrila, že ich manželstvá sú založené na rovnocennejšom partnerstve s tým, že sa o domáce práce a starostlivosť o deti delia.

„Prináša to pocit veľkej spokojnosti - uprataný dom, uprataná myseľ," trvá na svojom aj napriek kritike Brooke. V odpovedi na niektoré z negatívnych pripomienok napísala, že to jednoducho robí tak, ako to u nich funguje. „Náš vzťah je úžasný a myslím si, že dynamika našej domácnosti v tom má veľkú úlohu,“ dodala.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia