To je ale zmena: Takto dnes vyzerá kedysi najtučnejší chlapec na svete

To je ale zmena:
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Instagram/ ade rai
2020-01-31 12:30:56 |

Arya z Indonézie, ktorý ešte pred štyrmi rokmi ako 10-ročný vážil 191 kilogramov, je dnes nádejou pre všetkých, ktorí chcú so svojou váhou niečo urobiť.

Médiá opäť o ňom píšu. Arya zo svojho hendikepu urobil výhodu a zverejnil svoj príbeh. Kým v detstve bol taký tučný, že ledva dokázal chodiť, dnes je z neho úplne iný človek. To, čím si prešiel v období morbídnej obezity, si asi len ťažko dokážeme predstaviť. Ľudia ho nevnímali ako chlapca, ale ako atrakciu, na školu mohol rovno zabudnúť. Rodičia sa už na to nemohli pozerať a rozhodli sa svojmu synovi pomôcť. Ak už pre iné nie, tak aspoň preto, aby sa mu splnil sen prísť do školy po svojich. Ukázalo sa, že pevná vôľa dokáže zázraky a po rokoch driny je dnes Arya príkladom pre všetkých.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ade Rai (@ade_rai),

Keď sme o ňom písali pred dvomi rokmi, mal za sebou časť cesty a z takmer 200 kilogramov vtedy zhodil 76 kilo. Vtedy sa už dokázal postaviť z postele a mohol ísť sám do školy. Ešte to však nestačilo a pod vedením profesionálneho osobného trénera, kulturistu Ade Raia a tímu zdravotníkov, na sebe poctivo maká. Nielen cvičí, ale tiež drží diétu. Ešte ho čaká chirurgický zákrok, pri ktorom mu odstránia prebytočnú pokožku. Mnohí ocenili jeho príbeh ako veľmi inšpiratívny.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ade Rai (@ade_rai),

Na fotkách, ktoré zverejnil jeho tréner, napríklad pracuje na sebe pod jeho vedením, čo je pre chlapca, ktorý sa nevedel ani len dvihnúť z postele, neskutočný úspech. Kým predtým býval pre svoju šialenú obezitu neustále unavený, dnes je plný energie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ade Rai (@ade_rai),

Je potrebné poznamenať, že Aryova cesta za zdravím a dobrou postavou  je odborne monitorovaná, podporovaná zdravou stravou a liečbou. Ako povedal jeho otec, tuk sa mu darí strácať vďaka trojkombinácii bariatrickej operácie, diéty a pravidelného cvičenia. Arya a jeho rodičia, ktorí sa našťastie včas spamätali a uvedomili si, že obezita ich syna nie je v poriadku, sú príkladom toho, že keď sa chce, všetko ide.  


Foto: Instagram/Ade Rai
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: legit.ng

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia