Dcéra urobila veľkú dieru do steny: Reakcia mamy vás dostane

Dcéra urobila veľkú dieru
Ilustračné foto
2020-01-10 12:30:50 |

Vyrobiť do sadrokartónovej steny dieru veľkú ako svet sa podarilo jednej zo sestier pri ich spoločnej hre, ktorá nebola až taká pokojná.

Každý, kto má deti, to pozná. Na jednej strane by sme za ne položili život a chránime ich ako oko v hlave, na druhej nás dokážu vytočiť priam do nepríčetnosti. Rozbíjajú veci, robia neporiadok a nikto sa nevyhne ich záchvatom hnevu či kňučaniu. To, ako situácie dopadnú a ako sa budú deti správať v budúcnosti, do veľkej miery závisí od reakcie rodičov. Jedna mama nedávno zdieľala incident, ktorý sa stal v jej dome a svojou reakciou inšpirovala ľudí po celom svete, aby sa zamysleli nad spôsobom ich interakcie s deťmi.

Keď jej deväťročná dcérka za ňou v strese dobehla a priznala sa, že sa jej podarilo preraziť stenu, v ktorej zostala veľká diera, namiesto kriku zareagovala úplne inak.

„Naše dievčatá sa včera hrali. Jedna z nich náhodou narazila do sadrokartónovej steny a urobila v nej dieru. S plačom zbehla dolu po schodoch a povedala, že mi musí niečo ukázať. Išla som s ňou hore k poškodenej stene. Videla som, ako ju to trápi a má výčitky svedomia. Nechcela som, aby sa cítila previnilo. Nepotrebovala som, aby sa hanbila. Nepotrebovala som ešte viac zhoršovať už aj tak zlú situáciu,“ napísala mama na Facebook.  

Dievčatko sa mame ospravedlnilo a priznalo sa, že nie je pripravené povedať to oteckovi, lebo sa veľmi obávalo jeho reakcie. Mama ju nenútila ísť za ním a navrhla jej, aby sa upokojila a počkala, až bude pripravená mu to povedať. „Vedela, že on bude tým, koho to najviac zasiahne. On bude tým, kto to bude dávať do poriadku,“ pokračuje.

„Išla som dolu a povedala som manželovi, že dcéra urobila do steny veľkú dieru a je naozaj v strese. Dodáva si odvahu, aby dokázala za ním prísť,“ opísala. Ďalej vysvetlila, že ako rodičia mali na výber dve možnosti - mohli buď kričať a nútiť svoju dcéru, aby sa cítila „ešte horšie, než sa už cíti“ alebo svoje dieťa mohli prijať také aké je, aj keď robí chyby.

„Naša reakcia bude na 100% určovať, či sa nám v budúcnosti bude zverovať aj s problémami,“ dodala. Práve preto sa rodičia rozhodli pre druhú možnosť. Aj napriek tomu, že niečo vyparatila, môže za nimi prísť s dôverou a cítiť sa milovaná. Vie, že môže svojim rodičom povedať čokoľvek a že je v bezpečí.

Táto reakcia rodičov zasiahla tisíce ľudí, ktorí ich za to obdivujú. „Je to úžasné,“ znie jeden z mnohých komentárov. „Toto je veľmi dôležité. My ako dospelí robíme tiež chyby a stávajú sa nám nehody. Sme ľudia, nemôžeme očakávať dokonalosť od všetkých, najmä od detí. Aký úžasný poučný okamih pre každého,“ píše sa v ďalšom.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Zmeňte správanie dieťaťa za 7 dní

Výprask nemá žiadny pozitívny efekt, ničí detskú dušu


Foto: Facebook/play at home mom
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia