Žena zdieľa silnú fotku: Nikdy sa nemusíte hanbiť za jazvu

Žena zdieľa silnú fotku:
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook
2019-12-31 13:30:18 |

Tak veľmi si priala bábätko, že aj napriek zákazu lekárov sa rozhodla ísť do rizika. Po liečbe rakoviny prsníka otehotnela, porodila syna a dojčí ho.

Silvester a oslavy Nového roka majú pre mnohých ľudí aj inú príchuť. Sú vďační za to, že napriek nie práve priaznivému osudu môžu byť so svojimi najbližšími. Tak ako Bo Smith. Silná žena a mama žije so svojím snúbencom v Texase od roku 2011. Po troch rokoch vzťahu si všimla väčšiu hrčku na hrudníku, ale nevenovala jej pozornosť. V tej dobe nemala ešte ani tridsať rokov a prišlo jej zbytočné ísť k lekárovi, keď sa u nej v rodine rakovina prsníka nikdy neobjavila.

O pár mesiacov neskôr sa však začala hrčka zväčšovať a bola zreteľne vidieť. Bo sa začala báť, ale lekársku pomoc aj tak nevyhľadala. Medzitým ju jej priateľ požiadal o ruku a ona súhlasila. Hrčka na prsníku stále rástla a začala byť červená. Bo sa konečne rozhýbala a navštívila lekára. Nepovedal jej však dobrú správu. Išlo totiž o zhubný karcinóm prsníka.

„Začala som jačať. V tej chvíli som myslela, že môj život skončil. Vedela som, že tu končím. Nikdy nebudem môcť mať deti a šance na prežitie boli takmer nulové," spomína Bo. Hneď po určení diagnózy vykonali mastektómiu a začala s chemoterapiou.

„Pamätám si, ako som sedela so svojím onkológom, držal ma za ruku a vysvetlil, že existuje len 40-percentná šanca na život. Cítila som sa tak vyčerpane a už som nemala ani sĺz. No rozhodla som sa ponechať si svoj pravý prsník, aby som jedného dňa mohla mať možnosť dojčiť svoje deti,“ vysvetlila. A to aj napriek veľkej nepravdepodobnosti, že by ich raz mohla mať. Po ukončení liečby ju upozornili, že mala vplyv na plodnosť a tehotenstvo v jej prípade asi možné nie je. Bo sa s tým, že nebude mať nikdy deti, nedokázala zmieriť a aj napriek zákazu lekárov sa s priateľom o bábätko pokúsili. Absolvovala hormonálnu liečbu a tri dni pred Vianocami v roku 2017 sa na tehotenskom teste objavili dve čiarky. „Neverila som vlastným očiam a kúpila som si ďalších 50 testov, aby som si bola istá,“ povedala.  V auguste roku 2018 sa im narodil krásny syn.

Bo na sociálnej sieti uverejnila silnú fotografiu s 10-dňovým synom Jamesom spolu s citátom: „Nikdy sa nemusíte hanbiť za jazvu. Znamená to, že ste boli silnejší ako všetko, čo sa vás snažilo zabiť. A aké je to dojčiť s jedným prsníkom? Neviete si predstaviť, čo je to za pocit. Dojčím svojho syna po rakovine, ktorá ma takmer zabila. Je to zázrak!“

Bo sa teraz stará o svojho synčeka, ktorý je úplne zdravý, a snaží sa mu byť matkou na plný úväzok. Je až neuveriteľné, ako sa dokázala svojej chorobe postaviť a išla si tvrdo za svojím vysneným cieľom. „A prečo som dala zdieľať takúto fotografiu? Chcem ukázať, že bez ohľadu na to, aké jazvy na tele máte, vždy existuje spôsob, ako žiť. Áno, stratila som prsník, ale stále mi jeden ostal, aby som mohla nakŕmil môjho krásneho synčeka. Jazvy nie sú ničím iným, ako príbehom o tom, kde ste a čím ste vo svojom živote boli.“

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia