Toto je pesnička, s ktorou najľahšie uspíte deti

Toto je pesnička, s
Zdroj: gettyimages.com
2019-12-27 00:30:56 |

Dostať deti do postele počas týchto sviatočných dní je občas viac ako náročné. Odborníci majú pre rodičov radu. Vraj im treba pustiť túto skladbu!

Vianočné sviatky, Silvester aj vítanie Nového roka sú pre deti malým zázrakom, sú to dni plné očakávaní, prekvapení, vzrušenia a tak niet divu, že spánok v tomto magickom čase akosi neprichádza. Rozrávate sa, čítate a spánok akosi neprichádza? Ak im potrebujete s tým trochu pomôcť, mali by ste zvoliť vhodnú pesničku, ktorá ich najlepšie prenesie do ríše snov.

Podľa najnovšieho výskumu spoločnosti zameranej na detské postele Cuckooland je vhodné v tomto období zvoliť niektorú z vianočných piesní. Tvrdia, že po analýze vyše 4000 skladieb s použitím údajov zo Spotify našli tú, na ktorú deti pri zaspávaní reagujú najlepšie. Stala sa ňou pieseň Santa Baby od speváčky Earth Kitts, ktorú poznajú viaceré generácie. Zostavili dokonca celú TOP desiatku vhodných celosvetovo známych vianočných skladieb, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou môžu pomôcť vášmu dieťaťu upokojiť sa a ľahšie zaspať.

1. Eartha Kitt - Santa Baby

2. Gene AutryHere Comes Santa Claus (Right Down Santa Claus Lane)

3. Stevie Wonder What Christmas Means To Me

4. George Michael December Song (I Dreamed of Christmas)

5. Band Aid 30Do They Know It’s Christmas

6. Boney M Mary’s Boy Child

7. Band Aid 1984Do They Know It’s Christmas

8. Nat King ColeThe Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire)

9. Band Aid 20Do They Know It’s Christmas

10 Dean MartinLet It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Odborníčka z Music & Science Lab na Durhamskej univerzite Annaliese Grimaud stručne vysvetlila, aké atribúty by mala uspávacia pieseň spĺňať. „Jej úlohou je upokojiť dieťa a priviesť ho k spánku, takže by mala mať funkcie klasickej uspávanky, ako je pomalé tempo, relatívne tichá dynamika, jednoduchý rytmický vzorec a jednoduchá melódia,“ vysvetlila. Ako dodala, tiež by mala byť relatívne ľahko zapamätateľná a spievateľná, s predvídateľnosťou dosiahnutou opakovanými frázami a veršami. Práve tieto atribúty vybrané skladby najlepšie spĺňajú, preto by vám mohli reálne pomôcť deti uspať. I keď Štedrý deň je už za nami, na Silvestra sa vám môže tento spôsob vyplatiť a vy si namiesto nekonečného uspávania potomkov užijete pár príjemných pokojných hodín s milovanou polovičkou alebo priateľmi.

Dá sa namietať, že máme dosť slovenských vianočných piesní. Ak sa niekto do toho pustí a poradí, ktorá by bola na uspávanie najvhodnejšia, radi sa s ostatnými o túto informáciu podelíme. Zatiaľ môžete vyskúšať tie zo zverejneného zoznamu alebo sa pokúsiť otestovať na vlastnom potomkovi klasické slovenské vianočné piesne a zistiť, ktorá je tá naj na dobrú noc.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia