Nedokonalá mama darovala dcérke nedokonalú Barbie: Neuveríte, ako reagovala

Nedokonalá mama darovala dcérke
Ilustračné foto
Zdroj: facebook.com/pg/allisonkimmeybiz
2019-12-25 11:30:06 |

Mama kúpila päťročnej ratolesti Barbie so zaguľatenými bokmi v dobrej viere. Oproti typickej kráske má takáto bábika realistickejšie krivky. Nenapadlo ju, že bude počuť toto.

Allison Kimmey zaobstarala svojej dcérke Cambell bábiku Barbie, ktorá má vytvarované boky aj stehná podľa vzoru bežne vyzerajúcich žien. Dcéra sa ale s bábikou nechcela hrať a odhodila ju bokom. „Keď som sa dcérky spýtala, prečo sa s bábikou nechce hrať, z jej odpovede mi začali slziť oči,“ priznáva Allison, ktorá sama rozhodne nie je štíhla. Má veľkosť „plus size“ a povzbudzuje ostatné bacuľky, aby milovali svoje telá presne také, aké sú a sama svoje krivky neskrýva.

„Moje dcérka mi povedala, že sa jej bábika nepáči, pretože má príliš veľké ruky, veľké nohy, nevyzerá rovnako ako ostatné bábiky a nevojde sa do iného oblečenia, než do vlastného," rozpráva mama. Tej to úplne vzalo dych.

„Nejako som sa do tej hračky dokázala vcítiť. Cítila som, akoby som ja sama bola tou bábikou a jej stav bol len odrazom môjho života. Aj ja som mala pocit, že mám príliš veľké ruky a nohy, nevojdem sa do bežného oblečenia a nemám právo hrať sa s ostatnými," rozpráva Allison. „Kvôli spoločnosti sa cítim ako odpad, ktorý do tohto barbie sveta vôbec nepatrí."

Matka nevedela, ako sa v tejto situácii zachovať. Po chvíli ale prišla na skvelú odpoveď. „Spýtala som sa Cambell, ako si myslí, že sa bábika cíti, keď ju odhodila bokom od ostatných. Povedala som, že hoci si Barbie nemôže požičať oblečenie od kamarátok, je jedinečná a má rovnaké právo hrať sa s nimi ako všetci ostatní."

Malá Cambell naraz svoje vnímanie Barbie zmenila. Uvedomila si, čo urobila a ospravedlnila sa za to.„Vytiahli sme spoločne bábiku zo smetného koša a umyli sme ju. Moja dcérka sa rozrozprávala a povedala, že aj v jej triede sú rôzne dievčatká, niektoré majú tenké nohy, iné zase nôžky ako ona. Potom ešte dodala, že aj cez to všetko musíme byť na ľudí dobrí a to bez ohľadu na to, ako vyzerajú," popisuje dcérinu reakciu pyšná matka.

„Myslím si, že tento krok bol skutočne dôležitý. Práve v tomto období sa jej vytvára obraz o zdravom ženskom tele a keby som to nechala tak, mohol by vzniknúť problém. Mohla by som nad tým len mávnuť rukou a povedať si: no čo, tak sa hrá s inými, veď to nie je dôležité. Ale áno, je to dôležité!“

Myslíte, že krásna žena musí mať veľké prsia, malý zadok a dlhé nohy?  A čo keď toto všetko má, ale keď otvorí ústa, zistíte, že by ste boli radšej, keby bola nemá? Aj vtedy je krásna? Krása ženy nespočíva v mierach. Spočíva v jej srdci, v jej duši a v jej myšlienkach.

Prečítajte si tiež:

Táto mama sa nebojí ukázať, čo si myslí o dokonalosti

Pre deti je mama vžy krásna, vidia to, čo iní nie

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: babble.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia