Verdikt lekárov: Po narodení umrie! Chlapček oslávil prvý rok

Verdikt lekárov: Po narodení
Zdroj: foto: theargus.co.uk
2019-12-02 00:30:07 |

Nie všetky tehotenstvá končia šťastne. Samotné splodenie je zázrakom. Druhý zázrak je zrodenie dieťaťa. A tretí zázrak?

Ten zažila slobodná mamička, dvadsaťšesťročná Jemma Neal z Brightonu. Na skríningu v 20. týždni tehotenstva nastal šok. Lekári jej oznámili, že bábätko má ťažkú ​​chorobu obličiek. A odporúčali ukončenie tehotenstva. Chlapcovi nedávali žiadnu nádej, tvrdili, že bude po narodení hneď potrebovať transplantáciu obličky, čo je u tak malého dieťaťa vylúčené.

„Hovorili mi, že pravdepodobne zomrie už v mojej maternici alebo bude žiť deň, dva, maximálne mesiac po narodení," spomína na šialené obdobie Jemma. Stále tomu nechcela veriť, vydala sa preto na špecializovanú kliniku, kde bohužiaľ diagnózu potvrdili. „Bola som znovu požiadaná, aby som zvážila interrupciu. Hovorili mi, že je sebecké porodiť dieťa, o ktorom viem, že zomrie," spomína matka troch detí.

„Opúšťala som nemocnicu v slzách, ale niečo mi stále hovorilo, že musím v tehotenstve pokračovať," rozpráva Jemma. Rozhodla sa, že syna porodí. Nekupovala žiadnu výbavičku, len jednu súpravičku. Teraz vie, že to bola chyba. „Mala som plánovať jeho budúcnosť, nie pohreb," hovorí Jemma.

Chlapec sa narodil v 38. týždni tehotenstva a vážil 3,30 kg. „Je krásny, nemyslím si, že by bol chorý, oznámila mi pôrordná asistentka. Máte pre neho meno?" spomína Jemma. „Áno mám, bude sa volať Chance (Šanca)" povedala som jej,"  opisuje čas spred jedného roka.

Po dvoch týždňoch na detskej jednotke intenzívnej starostlivosti v Kráľovskej nemocnici Sussex v Brightone sa Chance mohol konečne pozrieť domov. Stále bude dochádzať do nemocnice, kde budú kontrolovať jeho polycystické ochorenie obličiek. Možno bude potrebovať dialýzu alebo transplantáciu, ale vyzerá to tak, že ho predsa len čaká budúcnosť a nie smrť. „Som neuveriteľne šťastná a ďakujem Bohu, že som počúvala svoje srdce, a nie lekára," dodáva Jemma a chce tak povzbudiť ostatných rodičov, aby verili svojmu inštinktu a nevzdávali boj ešte pred tým, než začne.

Prečítajte si tiež:

Sašu, ktorý sa narodil bez očí, mama opustila hneď v pôrodnici

Dali si vynosiť dieťa, potom ho odmietli: Dôvod vás prekvapí

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia