Deväť právd, ktoré vedia len mamy chlapcov

Deväť právd, ktoré vedia
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-11-24 00:30:53 |

Dievčatá sú rozkošné a obvykle pokojnejšie ako chlapci. Mnoho mám túži po dcérke. Nakoniec však každá mamina chlapca potvrdí, že užívať si synovskú lásku je úžasné.

Výchova chlapcov je výzvou od začiatku do konca. Byť mamou synov je síce náročné, no toľko lásky a oddanosti, ktorou ju denne obdarovávajú, by nenašla u nikoho iného. Ktorých deväť právd a životných skúseností sprevádza každú mamu, ktorá má doma aspoň jedného syna?

 1. Ste jeho prvou láskou. Je do vás zamilovaný v tom najzdravšom zmysle, aký si viete predstaviť. Natrhá vám kvety alebo vás pohladí po vlasoch. Učí sa, ako milovať ženy a ako byť ženami milovaný – od vás.

2. Ste jeho ženským prototypom. Dajte si záležať na tom, aby ste ho učili rešpektu a láskavosti k ženám. Ukážte mu svoju silu a sebaúctu, raz bude hľadať podobný typ ženy a k svojej budúcej partnerke sa bude správať tak, ako to vidí u vás.

3. Budete mať výčitky. Vychovávať chlapca bez kriku je pravdepodobne nemožné. Sú iní ako dievčatá. Nepočúvajú. Možno kričíte menej, možno až príliš veľa. Určite sa vám stane, že stratíte trpezlivosť a vybuchnete, nech sa akokoľvek snažíte.

4Budete rozmýšľať, aké by to bolo, keby ste namiesto syna mali dcéru. Rozmýšľate, ako by vyzerala. Ak ste veľmi túžili po dievčatku a namiesto toho máte doma zopár zbojníkov, občas vás bodne pri srdci. Nebojte sa, prejde to. Všetko vám vynahradia. 

5. Vyhnete sa dievčenským „drámam“.  Dievčatá dokážu zdramatizovať všetko, rozplačú sa za každú nespravodlivosť, prežívajú desiatky úzkostí, ich nálada sa mení ako na hojdačke... Chlapci majú svoju vlastnú sadu otázok a problémov, ktoré majú od šialenej emocionálnej horskej dráhy dievčat veľmi ďaleko. No dobre, možno sa to po ôsmych narodeninách trochu zmení a náladám svojho syna nebudete rozumieť, ale nepotrvá to večne. Najneskôr v dospelosti to určite skončí :))

6. Budete mať na seba viac času. Mnohým maminám chlapcov je ľúto, že sa nikdy nebudú môcť prechádzať s dcérou po obchodoch či spoločne preberať „dievčenské“ témy. Reálne je to však vlastne úplne super. Kým dcéra potrebuje s mamou riešiť strašne veľa vecí, chlapci majú svoj svet, s ktorým ju neobťažujú a tak si môže robiť svoj vlastný program omnoho skôr a omnoho častejšie ako mamy dcér.

7. Budete sa cítiť o niečo bezpečnejšie aj keď ho nebudete mať na očiach. Každá mama má o svoje deti strach, no dievčatá sú predsa len zraniteľnejšie ako chlapci. Znásilnenia, prenasledovanie či únosy sa viac spájajú s dievčatami, aj keď obeťou násilia alebo dopravnej nehody sa môže stať úplne každý.

8. Vždy budete mať k synovi taký „iný“ vzťah. Tým, že chlapci si nechávajú pre seba viac vecí ako dievčatá, stále sú akýsi tajomní. Srdce mamy poskočí vždy, keď vojde syn do miestnosti. Keď ju objíme, roztápa sa. Jej duša spieva, keď ho sleduje pri spánku. Aj keď vyrastie, vždy v ňom vidí svojho malého chlapca, ktorý jej kedysi pri zaspávaní hladkal vlasy, dával uslintané pusy a pozeral na ňu tým najoddanejším pohľadom. Synovia sú proste takí. Navonok nedávajú najavo toľko citov ako dcéry, mamino srdce však naplnia do posledného kúska.

9. Prijmite výzvy. Vychovajte zo svojho malého zbojníka muža, ktorý bude čestný, láskavý, jemný a starostlivý. Muža, ktorý sa dokáže úctivo správať ku všetkým. Muža, z ktorého sa raz stane milujúci manžel a otec. Je to ohromujúca zodpovednosť. Dostali ste úžasnú príležitosť, užite si ju.

Prečítajte si tiež:

V tomto veku prichádza k najväčšej emocionálnej zmene u chlapcov

Správna mama robí týchto 5 vecí: Koľko bodov spĺňate vy?

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia