Ben adoptoval päť detí: Najmladší synček zomrel

Ben adoptoval päť detí:
Ilustračné foto
Zdroj: foto: MEN Media
2019-11-22 13:30:25 |

Volajú ho superotec. Ben Carpenter postupne adoptoval 5 zdravotne postihnutých detí a staral sa o ne. Bohužiaľ, dvojročný Noah nečakane zomrel.

Chlapček trpiaci tzv. Cornelia de Langeovým syndrómom zomrel v pondelok. „Môj krásny chlapček odišiel od nás o 3.30. Slová nedokážu opísať, ako strašne sa cítim,“ povedal bývalý pracovník s ľuďmi so špeciálnymi potrebami Ben pre spravodaj Huddersfield Examiner. Napriek tomu, že nešlo o zdravé dieťa, smrť Noaha bola podľa neho „náhla a neočakávaná“. Krátko pred tragédiou ho opísal ako „najpokojnejšie dieťa“, ktoré má „žiarivý úsmev“.

Noaha adoptoval Ben v máji tohto roka, keď mal 15 mesiacov. Jeho biologická mama nemala o chlapčiatko záujem. Úrady vysoko ocenili Bena za všetko, čo robí pre zdravotne postihnuté deti. Aj napriek tomu, že starať sa o ne nie je jednoduché a Ben priznal, že občas je ich domácnosť veľmi rušná a nie je to jednoduché, plánuje adopciu šiesteho dieťaťa.

Prvého syna adoptoval Ben vo veku 21 rokov po troch rokoch vybavovačiek. Ide o najmladšieho homosexuálneho adoptívneho rodiča vo Veľkej Británii. Pomáha mu mama Rita.

V súčasnosti sa stará o 12-ročného Jacka, osemročnú Ruby, sedemročnú Lily a štvorročného Josepha. Jack trpí autizmom, Ruby je dieťa so špeciálnymi potrebami, Lily je hluchá a Joseph má Downov syndróm.

Na otázku, prečo sa rozhodol adoptovať zdravotne postihnuté deti Ben jednoducho povedal: „Iba som chcel byť otcom.“

Prečítajte si tiež:

Sašu, ktorý sa narodil bez očí, mama opustila hneď v pôrodnici

Detstvo smutného chlapca zmenil kocúr

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: thesun.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia