Dopis dievčatka Ježiškovi dojal aj tvrdých chlapov

Dopis dievčatka Ježiškovi dojal
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-11-21 09:45:25 |

Deti si na Vianoce obvykle prajú hračky či elektroniku, niektorým by však úplne stačilo, aby bola rodina pokope a normálne jedlo.

Keď pred pár dňami sprístupnili v komunitnom centre L6 v anglickom Liverpoole schránku na vianočné želania pre deti, ktoré ho navštevujú, pracovníci predpokladali, že v nej nájdu veľa srdcervúcich dopisov. Prvý sa objavil čoskoro a napísalo ho sedemročné dievčatko, ktorého rodina sa nachádza v neľahkej situácii. „Milý Ježiško. Môže mi pomôcť? Môžeme mať doma Vianoce? Mama chce, aby sme boli všetci spolu. Môžeš nám dať nejaké jedlo a môžem dostať peknú bábiku? Ďakujem.“

 

 

„Zastavil som sa včera pri schránke a otvoril som ju. Videl som tam list. Čítal som ho so zmiešanými pocitmi. Poznám deti a nie je správne, že sedemročné dieťa sa v novembri obáva Vianoc. Neexistuje nikto, kto by tieto deti podporoval,“ povedal Gerard Woodhouse z komunitného centra, ktorý srdcervúce prianie zverejnil na Twitteri. Napriek zúfalstvu sršiaceho z listu uviedol, že ho to neprekvapuje. „Bude to len horšie,“ dodal. Zdá sa však, že autorka prvého priania bude mať tento rok krásne Vianoce. Ozvalo sa už mnoho ľudí, ktorí chcú rodine pomôcť. Ich život naozaj nie je ľahký, v súčasnosti žijú u príbuzných a veľa si toho dovoliť nemôžu.

Tím komunitného centra sa snaží pomáhať rodinám v núdzi, ktorých je v Liverpoole veľa.  Podľa správy poslaneckej snemovne z roku 2018 tu žije až 29% detí pod hranicou chudoby. „Pred niekoľkými týždňami sme si sadli s niekoľkými deťmi z centra. Jedno povedalo, že chce prežiť Vianoce v teple. Tieto deti vedia, že ich rodičia nemajú peniaze na darčeky. Z prvej ruky vidíme, aké je to ťažké a je to znepokojujúce,“ dodal Woodhouse.

Prečítajte si tiež:

Dcéra môjho brata je možno moja: Mám mu to povedať?

Darujte nepotrebného medvedíka, urobíte niekomu krajšie Vianoce

 

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: news.sky.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia