Stane sa z polročného Archieho už onedlho starší braček?

Stane sa z polročného
Ilustračné foto
Zdroj: foto: sita.sk/AP
2019-11-11 14:30:21 |

Špekuláciám, že manželka princa Harryho, Meghan, nosí pod srdcom druhého potomka, niet už dlhší čas konca. Žeby sa naozaj tak poponáhľali?

Meghan Markle (38) a princ Harry (34) len nedávno v dokumente o ceste po Afrike prezradili viacero podrobností o svojom synčekovi Archiem. Ten 6. novembra dosiahol vek šesť mesiacov a rodičia sú z neho viac ako nadšení.

Podľa US Weekly sa ukazuje, že ide o výnimočné a „super inteligentné“ dieťa. Zdroj z kráľovského dvora povedal, že už dokáže sedieť bez podpory, s radosťou sa prevracia a plazí. I keď rozprávať zatiaľ nevie, veľmi sa snaží. Väčšinu času s ním trávi mama Meghan, no prin Harry neprichádza skrátka. „Keď Harry vstúpi do miestnosti, Archie je taký vzrušený, že hneď vystrie k nemu ruky. Je to jeho spôsob ako mu povedať: ´Zdvihni ma´," dodal zdroj. Ako tiež prezradil, vyzerá to tak, že drobec bude veľmi spoločenský, lebo najšťastnejší je vtedy, keď je okolo neho veľa ľudí.

Po nedávnom vystúpení páru na verejnosti sa však opäť vynorili špekulácie, že sa pravdepodobne chystajú urobiť z Archieho veľkého brata. Ako naznačili, že bábätko číslo 2 je na ceste? Všetko to začalo tým, keď Meghan počas cesty po Afrike recyklovala niektoré tehotenské šaty, v ktorýc sme ju mohli vidieť v čase, keď čakala Archieho.

Nedávno pri návšteve manželiek vojakov britskej armády pár zase trávil veľa času hraním sa s deťmi. Využili tiež príležitosť popýtať sa ostatných rodičov na to, aké je to mať druhé dieťa. Tieto otázky okamžite viedli k záveru, že onedlho oznámia očakávanie druhého potomka.

Pred pár dňami vyvolali rozruch na jednom z podujatí vo Westminsteri, kde si Meghan často pokladala ruky na brucho, rovnako ako to robila na začiatku tehotenstva počas cesty po Austrálii v októbri 2018. Tiež sa zdá, že spod oblečenia sa jej rysuje bruško. Nasvečujú tomu aj voľnejšie šaty, ktoré si na rôzne akcie vyberá. Na druhej strane, podľa niektorých pozorovateľov to súvisí s tým, že sa jej ešte nepodarilo zhodiť tehotenské kilá po prvom tehotenstve. Na rozdiel od švagrinej, vojvodkyne Kate, nemá potrebu byť štíhla ako prútik tak krátko po pôrode. 

Podľa pôrodníčky Julie Jomeenovej je celkom bežné, že staršie matky plánujú deti bližšie k sebe, lebo z hľadiska plodnosti nemajú k dispozícii taký luxus času ako 20-ročné ženy. Na druhej strane však netreba zabúdať ani na varovanie odborníkov, že staršie matky, ktoré otehotnia do šiestich mesiacov po narodení predchádzajúceho dieťaťa, mali o 1,2% väčšie riziko úmrtnosti ako mladšie mamy. „V konečnom dôsledku to musí byť voľba ženy, dôležité je, aby si bola vedomá rizík týkajúcich sa odstupu pri narodení a aby sa rozhodla na základe overených informácií,“ dodala Jomeenová.

To, že Harry s Meghan túžia po veľkej rodine, potvrdila aj spisovateľka Katie Nicholl zaoberajúca sa kráľovskou rodinou. Myslí si však, že momentálne Meghan tehotná nie je. Predpokladá, že by mohla otehotnieť niekedy v týchto mesiacoch koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka. V hre je však aj druhý britský kráľovský pár William a Kate, ktorí tiež nepovedali, že ďalšie dieťa už určite mať nebudú. Podľa kráľovskej etikety nemôžu byť obidve vojvodkyne tehotné naraz, preto musia brať ohľad aj na túto skutočnosť.

Prečítajte si tiež:

Pokroky vo vývoji detí, o ktorých ste možno ani netušili

William a Kate vraj chystajú sťahovanie: Je dôvodom štvrtý potomok?

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: express.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia