Mária Bartalos: Už neriešim každé kilo

Mária Bartalos: Už neriešim
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Instagram
2019-10-26 13:30:44 |

Úspešná slovenská divadelná a televízna herečka sa pred pár mesiacmi stala mamou rozkošného Noela. Ako hovorí, matestvo ju úplne zmenilo.

Ste úspešnou slovenskou herečkou. Na ktorú vašu úlohu spomínate najradšej?

Mám veľmi rada deti, takže rada spomínam na postavu v Oteckoch, kde som hrala učiteľku. Dokonca aj moja sestra bola učiteľkou v škôlke, takže som si to užila už s ňou. Táto úloha ma veľa naučila, keďže som sa tam starala o deti aj mimo pľacu. Bol to taký tréning trpezlivosti a predpríprava na moje vlastné deti.

Je niečo, čo vám na práci herečky prekáža?

Nikdy som nemala rada intímne scény. Nedá sa na to nijako zvyknúť, predsa je to háklivé. A potom samozrejme tá strata súkromia.

Ako reagujete na to, ak vás ľudia zastavujú na ulici?

Už som si na to zvykla. Teraz ma vnímajú vďaka Oteckom najmä deti a oslovujú ma ako Lindu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa fanpage (@oteckovia.ot),

Momentálne si užívate materskú dovolenku, nechýba vám ešte pracovný kolotoč?

Zatiaľ mi to nechýba a naplno si užívam to, že mám veľa času a môžem sa malému venovať naplno. Zatiaľ sa ani neplánujem vrátiť do práce a uvidíme, kedy sa tak stane, pretože chceme veľkú rodinu.

Zmenilo vás materstvo?

Myslím si, že každá žena mi dá za pravdu, že vás to veľmi zmení. Už to tehotenstvo a ten pôrod je obrovský zážitok. Zmenila som vďaka tomu pohlaď na samú seba. Predtým som dosť riešila každé kilo, no teraz som vďačná za to, že som to všetko zvládla a vôbec už také veci neriešim.

Neľutujete, že ste sa stali matkou v pomerne mladom veku?

Vôbec nie. Ja som nikdy nebola karieristkou a nikdy som sa nehnala za prácou. Vždy všetko prišlo v pravý čas a to bábätko tiež.

S manželom milujete pohyb. Má takéto vlohy aj váš synček?

Ešte sa to nedá posúdiť, no dúfame, že hej. Ak sa podá na nás, tak určite bude mať pohyb rád. My sme veľmi aktívna rodina, takže ho k tomu budeme viesť.

V minulom roku ste boli hviezdou šou Tvoja tvár znie povedome. Ktorú z premien ste si užili najviac?

Najviac som si užila keď som bola Michaela Pašteková a Whoopi Goldberg. To boli také tie energické veci, ktoré sa mi aj dobre spievali. Nemám problém zo seba dať energiu von, keďže jej mám strašne veľa. A práve tieto dve čísla boli také, že som sa mohla odviazať a byť v tom nasadení sama sebou.

Zopakovali by ste si túto šou?

Teraz už nie. Prišlo to v takom období, kedy som na to mala čas a mohla sa tomu venovať. Teraz si to už predstaviť neviem. Tých 10-týždnov je náročných a stačilo mi to zažiť raz.

Zaradili ste sa medzi najúspešnejších vo svojej sérii. Čo ste považovali za svoju výhodu?

Ja som tento projekt sledovala aj predtým a veľmi som si to chcela vyskúšať. A možno to bolo cítiť aj z obrazu. Bol to taký môj vytúžený projekt, z ktorého som sa veľmi tešila.

Stali ste sa tvárou projektu Čistá voda deťom, čo vás zaujalo na tejto kampani?

To, že tie detičky v Afrike skutočne tú vodu nemajú. My sme to s manželom zažili a bol to pre mňa veľmi žalostný pohľad na tie deti. Požičali sme si bicykle a prešli sme časť jednej dediny, tie podmienky tam sú dosť zlé. Videli sme ako ľudia čakali nastúpený v rade na cisternu, ktorá rozdávala čistú vodu. Keď si predstavím, že my sa tu sprchujeme pitnou vodou a plytváme ňou, tak je to smutné. Je to závažný problém, no v našich končinách si to neuvedomujeme.

Viete si predstaviť, že by ste nemali prístup k čistej vode?

Nie, nedokážem si to predstaviť. V Afrike sme boli dva týždne a vodu sme si museli stále kupovať. Nie je to také, že by sme boli bez vody. Môžete si ju kúpiť na každom kroku no je to svojim spôsobom luxus. No vedela som, že napríklad v sprche som vodu nemohla prehltnúť.

Čo vás na Afrike lákalo?

My sme boli v časti Tanzánii, o ktorej sme dopredu vedeli, že je bezpečná. Mňa to tam vždy lákalo aj kvôli safari a tomu, ako tam vlastne tí ľudia žijú. Človeku sa tam rozšíria obzory a zistí, že to naozaj nie je len táto bublina, kde my žijeme a všetko máme na dosah. Naozaj sú ľudia, ktorí nemajú telefóny ani internet. Vôbec neriešia také veci, ako my. Pre nás to bola úplná očista, kedy sme absolútne vypli.

Chcete sa do Afriky vrátiť?

Chceli by sme sa vrátiť, no samozrejme do inej časti. Oslovilo nás to tam, no boli sme radi, keď už sme šli domov. Systém v Afrike v podstate žiaden nie je. Tu v Európe máme svoje práva a vieme ako to tu funguje. Tam to je všetko veľmi chaotické.

Prečítajte si tiež:

Pôrod: Čo je u nás normálne a vo svete je to úplne inak

Táto mama sa nebojí ukázať, čo si myslí o dokonalosti

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia