Dvojité šťastie alebo Aké je to mať dvojičky?

Dvojité šťastie alebo Aké
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2019-09-06 14:30:08 |

Byť mamou dvojčiat je asi ten najkrajší, najobávanejší, najvzrušujúcejší a najvyčerpavajúcejší zážitok, aký kedy žena môže poznať.

V ktorýkoľvek deň v prvom roku po narodení dvojčiat sa novopečená mama asi mnohokrát rozplače od bezmocnosti. Trikrát ohriata a aj tak vyliata káva vašimi drobcami, steny plné farieb či gauč s príchuťou čokolády. S dvojčatami zažijete tú najšialenejšiu horskú dráhu v živote.

1. Nočné dojčenie na druhú

Počas dlhých „nočných zmien“ sa manželom sotva vyspíte. Keď deti konečne zaspinkajú, od únavy padnete do postele a bude vám šum a fuk, či ste sa boli osprchovať alebo či ste nezabudli bielizeň v práčke. Dojčenie je kapitolou samou o sebe. Nie všetkým mamám sa darí tak, ako by si predstavovali. Predovšetkým pre prvorodičky môže spoločné dojčenie dvojčiat znieť ako nadľudská úloha. Z hľadiska úspory času je to však pre mamu to najlepšie. Najprv sa musíte zbaviť strachu z manipulácie s deťmi, ale časom to sadne a nájdete si tú správnu polohu, ktorá vám bude najviac vyhovovať. Neoceniteľným pomocníkom je určite dojčiace vankúš.

2. Dvojčatá vám „rozprávajú“ a každé trošičku inak

Áno, medzi znalosti a zručnosti novopečených rodičov patrí aj „čítanie“ signálov vašich drobcov. Zatiaľ, čo pri jednom dieťati je to jednoduchšie, pri dvoch je to už hotová veda. Každé je iné a teda každé vám „hovorí“ niečo iné, aj keď to znie podobne.

3. Naučte sa obliekať dve deti naraz

Vaša pozornosť sa musí teraz rozdeliť medzi dvoch človiečikov. Len ako si vyjsť na prechádzku s dvoma zlatíčkami? Ako ich stihnúť obliecť? Tu nepomôžu žiadne návody. Budete musieť byť rýchlejšia ako svetlo. 

4. Mať oči aj na zátylku

„Malé deti, malé starosti a veľké deti, veľké starosti.“ Kto toto vymyslel, určite nemal dvojičky. Pri nich platí, že čím sú strašie, tým sú starosti menšie. Farby, knihy, hračky, hlina, omietka, piesok, pes, mačka, chlpy, listy ... toto všetko a ešte oveľa viac „pochutín“ dieťa vyskúša. A keď sú dve, musíte mať ozaj oči všade, aj na zátylku.

5. A ešte BONUS

Pri jednom drobcovi sa vám niekedy zdá, že sa vám vymyká všetko spod kontroly a pri dvoch sa ukáže, že sa vám to žiaľ nezdá. Než sa vám dvojičky narodili, všetky podmienky ste diktovali vy. Dve deti všetko zmenia, od základu. Žonglujete s časom. No keď tieto šialené časy pominú, buďte si istá, že toto všetko za to stálo. Verte, v živote od nikoho iného nedostanete také množstvo lásky a radosti, ako od vašich drobcov.

Prečítajte si tiež:

Takto dnes vyzerajú najkrajšie dvojičky z roku 2010

Dvadsať fascinujúcich faktov o dvojčatách

 


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: todysparent.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia