Takto si vykračovala princezná Charlotte po prvýkrát do školy

Takto si vykračovala princezná
Ilustračné foto
Zdroj: sita.sk//AP
2019-09-05 10:08:43 |

Kým naše deti už majú prvý školský deň za sebou a začínajú naplno zarezávať, v Británii spôsobila rozruch princezná Charlotte, ktorá dnes nastúpila do prípravnej školy.

Štvorročná Charlotte cupkala do školy v spoločnosti rodičov, princa Williama a vojvodkyne Kate Middleton, ako aj staršieho brata Georga (6).  Ten je už ostrieľaným tretiakom a v škole sa mu veľmi páči.

Kým malý princ prichádzal pred tromi rokmi do školy ustráchaný iba v sprievode princa Williama, rozkošná Charlotte v školskej uniforme vyzerala po boku rodiny spokojne a ako správna členka kráľovskej rodiny nezabudla fotografom zamávať.

George ako vždy zvieral Williamovu ruku, Charlotte viedla zase Kate. I keď školské ruksaky majú rovnaké, na Charlottinom je pripevnená ozdoba, takže si ich mýliť nebudú. 

Členov kráľovskej rodiny privítala riaditeľka prípravnej školy Helen Haslem a William jej povedal, že ich dcérka je z dnešného špeciálneho dňa „veľmi vzrušená“

Charlotte, ktorá má obvykle odvahy na rozdávanie, predsa len dnešok trochu premohol a nervozitu zakrývala pohrávaním sa s copom či schovávaním sa za maminu sukňu. Veď ani princezná nie je iná ako ostatné deti, i keď je naučená vystupovať na verejnosti. 

Dnešok je určite veľmi špeciálny aj pre Kate, keďže prvý školský deň Georga musela pre tehotenské nevoľnosti vynechať. V tom čase čakala Louisa a trpela nadmerným zvracaním, tzv. Hyperemesis Gravidarum, preto ju po Williamovom boku zastúpila práve riaditeľka.

Charlotte bude určite spokojná. Brat jej pripravil dobré zázemie. Ako povedal zdroj z okolia školy spoločnosti Vanity Fair, "George je v škole veľmi populárny a má veľa priateľov, no len málokto vie, o koho vlastne ide.“ Spolužiaci mu vraj dali milú prezývku PG (Pídží) ako začiatočné písmená spojenia princ George. Do školy ho privádza buď William alebo Kate a obaja sú ku všetkým veľmi priateľskí. „William sa obzvlášť rád zhovára s ostatnými rodičmi. Je veľmi zhovorčivý,“ dodal zdroj. Od dnešného dňa tak budú urodzení rodičia vodiť do rovnakej školy už dvoch potomkov.

Celá rodinka bola v dobrej nálade. Vojvodkyňa Kate vyzerala, ako obvykle, veľmi dobre. Mala na sebe do ružova ladené šaty s kvetovaným vzorom jednoduchého strihu v páse stiahnuté opaskom, pre ňu typické lodičky a vyfúkané rozpustené vlasy. William si dal tradične nohavice, košeľu a sako. Zdá sa, že topánky mal presne tie isté ako v deň, keď pred tromi rokmi odprevádzal Georga. Obe deti obliekli do tmavomodrých školských uniforiem s červenými doplnkami. Chlapci nosia kraťasy, dievčatá sukňu. 

George a Charlotte navštevujú súkromnú prípravnú školu Thoma´s School v Battersea v južnom Londýne. Keďže v Británii majú trochu iný vzdelávací systém, deti do nej nastupujú už vo veku 4 rokov. Vyučovanie je naozaj zaujímavé, nesústreďuje sa na teoretické vedomosti, aj keď napríklad materinský jazyk je dôležitou súčasťou výučby. Deti tancujú, cvičia, kreslia, hrajú divadlo či tvoria.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kensington Palace (@kensingtonroyal),

 

V tomto roku sa budú deti hrať a skúmať, robiť rozhodnutia, učiť sa vytrvalosti, byť kreatívni a riešiť problémy, vytvárať dobré vzťahy, žiť v bezpečí a šťastí,“ uvádza sa na stránke školy. Zameriava sa na 7 kľúčových oblastí vzdelávania: osobný, sociálny a emocionálny rozvoj, komunikácia a jazyk, fyzický vývoj, gramotnosť, matematika, porozumenie svetu, umenie a dizajn.

Prečítajte si tiež:

Škola začala: Tieto finty vám ušetria kopec času

Ako deti zvládajú školu podľa znamení?

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP
Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia