"Mami, som škaredá," povedala dcéra speváčke Pink: Jej odpoveď obletela svet

Ilustračné foto
Zdroj: Facebook.com
2019-09-06 00:30:03 |

Pink je nielen ohromujúcou popovou divou, ale aj milujúcou mamou so zdravými názormi.

„Pravá krása ženy nie je v jej postave, v spôsobe oblečenia, v šatách, ktoré nosí alebo štýle jej účesu. Krásu ženy vidno v jej očiach, pretože sú oknom do jej duše, miestom, kde prebýva láska.“ Túto vetu povedala britská herečka Audrey Hepburn.

Krása je veľmi relatívny pojem. Čo je krásne? Kto je krásny? Ako sa vlastne meria krása? V dnešnom svete sa okrem diét, štíhlych nôh, pevných zadkov, veľkých pŕs či osieho pása nič iné nerieši. A bohužiaľ, už aj deti vnímajú tento „krásny“ trend. Jeden z takýchto zážitkov má aj známa speváčka Pink, ktorá sa o dojímavý príbeh týkajúci sa jej dcéry Willow Sage Hartovej (8) podelila s fanúšikmi. 

„Pred pár dňami som sedela v aute s mojou dcérou a cestou zo školy mi zrazu povedala, že je najškaredšie dievča v škole a že vyzerá ako chlapec s dlhými vlasmi. Ja som sa k nej s nechápavým výrazom v tvári otočila a povedala jej, že to, čo vraví, je nezmysel a že je veľmi pekná a nemá sa tým trápiť. Hlavou sa mi premávali myšlienky, že kto to povedal a koho mám nakopať do istých partií," povedala Pink a dodala: „Bol to pre mňa veľmi zdrvujúci pocit počuť podobné slová od dcéry. Keď sme prišli domov, sadla som si k počítaču a vytvorila som pre ňu PowerPoint prezentáciu."

V nej spomenula rôznych umelcov ako David Bowie, Michael Jackson, Freddy Mercury, George Michael alebo Elton John, ktorí tiež vyčnievali z davu. Napriek tomu sa z nich stali veľmi inšpiratívni ľudia. „Veľa detí bojuje so svojim výzorom a v škole čelia výsmechu. Deti by sa ale nemali cítiť škaredé a hanbiť sa za svoje telo," zdôraznila Pink, ktorá okrem dcérky Willow vychováva s manželom aj trojročného syna Jamesona Moona.

Pink sa dcéry spýtala, čo jej napadne pri pohľade na ňu. „Ty si krásna maminka. Toto mi povedala. No pravdu povediac, nikdy som sa tak necítila. Od rovesníkov som počúvala, že som ako chlapec, že mám na všetko svoj názor a že na dievča mám príliš svalov. Nasledovala ďalšia moja otázka, a to, či ma niekedy videla, že by som si nechala narásť dlhé vlasy alebo že by som chcela zmeniť svoje telo. Jej odpoveď bola, NIE, nikdy! Aj keď som sa nezmenila kvôli môjmu okoliu a nesnažím sa zmeniť ich názor, som pre nich inšpiratívna. Takže, moje zlatíčko, my sa nemeníme. Meníme len názory ľudí a inšpirujeme ich, aby videli to dobro a krásu v druhých a nezostali povrchnými," povedala speváčka smutnej Willow.

Tieto inšpirujúce slová obleteli celý svet a každý by sa nad nimi mal aspoň trocha zamyslieť. Nikto nie je dokonalý a nikto by nemal súdiť toho druhého len podľa jeho výzoru. Tento odkaz je veľmi aktuálny práve teraz na začiatku školského roka, keď sa deti po dvoch mesiacoch prázdnin vrátili do škôl a mnohé z nich, bohužiaľ, budú čeliť posmeškom spolužiakov. Či už pre výzor, pre oblečenie alebo pre vedomosti či nešikovnosť v športe. Všímajte si svoje deti a ak sa vám na ich správaní nebude niečo pozdávať, nenechajte to len tak. nedovoľte, aby sa trápili. Na to sme ich predsa na tento svet nepriviedli... 

Prečítajte si tiež:

Toto je dvadsiatka najväčších výchovných chýb

Takto vychováte spokojné a sebavedomé dieťa

 

Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia