Dali si vynosiť dieťa, potom ho odmietli: Dôvod vás prekvapí

Dali si vynosiť dieťa,
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-08-21 00:30:29 |

Manželský pár sa po neúspešných pokusoch o vlastné dieťa rozhodol dať si potomka vynosiť náhradnej matke. Stalo sa však niečo, čo nikto nečakal.

„Keď sme dieťa zbadali, bolo nám jasné, že sa stalo niečo zlé. Situácia, v ktorej sme sa ocitli, bola pre nás ničivá,“ opísal nemenovaný muž na Reddite. V súčasnosti je už jeho príspevok zmazaný, no za ten krátky čas, kým bol uverejnený, si ho pozreli a vyjadrili sa k nemu stovky ľudí. Muža zaujímalo, ako nezainteresovaní vnímajú jeho rozhodnutie vynosené dieťa odmietnuť.  

Pár sa o vlastné dieťa snažil niekoľko rokov, žene po troch potratoch diagnostikovali syndróm polycystických vaječníkov. Po tom, ako oslávila štyridsiatku, sa rozhodli investovať nemalú sumu peňazí do vynosenia dieťaťa náhradnou matkou. „Spoločnosti sme zaplatili naozaj veľa peňazí, aby sme mohli mať vlastné dieťa. Náhradná matka bola veľmi milá dáma, ktorá sa o telo počas tehotenstva s naším dieťaťom ukážkovo starala a výborne sme spolu vychádzali,“ opísal muž. „Moja žena a ja sme boli v deň, keď sa narodilo, veľmi nadšení, ale keď sme ho uvideli, zostali sme v šoku. Bolo nám jasné, že niečo nie je v poriadku. Malo ázijské rysy, čierne vlasy a hnedé oči a my sme obaja bieli, blonďatí ľudia s modrými očami. Okamžite sme išli za lekármi a požiadali o testy DNA. Nie som otcom toho dieťaťa,“ vysvetlil dôvod, prečo sa rozhodol bábätko si nezobrať.

Ukázalo sa, že spoločnosť prevádzkujúca banku spermií použila v tomto prípade nesprávne spermie a muž v skutočnosti nebol otcom dieťaťa, ktoré sa narodilo. „Obaja sme v skutočnosti zničení a kontaktovali sme spermobanku, aby nám objasnili, ako sa niečo také mohlo stať. Tvrdia, že došlo k mimoriadne zriedkavému omylu a ponúkli nám finančnú kompenzáciu. Nezaujíma nás rasa, len sme naštvaní, že dieťa nebolo nás oboch,“ dodal.

Komentujú sa ako vždy rozdelili na dva tábory. Kým niektorí nevedia jeho rozhodnutie vzdať sa dieťaťa pochopiť, iní napísali, že by urobili to isté. „Ako človek by som sa cítil zranený. Ak by však išlo o dieťa, po ktorom sme obaja túžili, nezahadzoval by som šancu, ktorú nám život dal,“ píše sa v jednom z komentárov. „Priviedli ste toto dieťa na svet a teraz máte zodpovednosť postarať sa oňho,“ stojí v ďalšom. „Keby chceli IBA dieťa, mohli si chlapca alebo dievča adoptovať a vyšlo by ich to oveľa lacnejšie, oni však chceli VLASTNÉ dieťa,“ pripomína ďalší komentujúci. „Urobil by som to isté. Dieťa nie je jeho, prečo by ho mal vychovávať?“ pýta sa iný.

Prečítajte si tiež:

Pôrod: Čo je u nás normálne a vo svete je to úplne inak

Pohľad na mobil zachránil jej nenarodenému dieťaťu život

 

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia