10 zaujímavých faktov o deťoch narodených v auguste

10 zaujímavých faktov o
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2021-08-07 00:30:00 |

Druhý prázdninový mesiac je tu. A ak je to zároveň aj mesiac vášho pôrodu, potom vám povieme, aký bude váš augustový drobec.

Ľudia, ktorí sa narodili v auguste, sú veľmi zaujímaví a odlišní od všetkých. Vo všeobecnosti ich ovláda Slnko a Mesiac a preto sú to veľmi zvláštne stvorenia. Sú ohromujúci, intelektuálni a priam magneticky pôsobia na svoje okolie.

1. Sebavedomí a silní a so zmyslom pre detail

Augustové deti v znamení Leva sú si sebou vždy isté. Malý levík je slniečko rodiny. Zažiari a starosti sa stratia. Keďže je svojím spôsobom individualista, kým nevyžadujete, aby vás na slovo poslúchal, dovolí vám, aby ste mu poradili. Potom sa zlepší aj učenie a prejaví záujem o koníčky. Z levov vyrastú veľmi silní ľudia a to fyzicky aj psychicky. Ich hrdosť a charizma vás očarí.  

Máte drobca v znamení panny? Panny majú neuveriteľne príťažlivú osobnosť. Organizovanosť, presnosť a zmysel pre detail majú proste v krvi. Pre dieťa narodené v znamení Panny sú charakteristické jemné spôsoby, racionálne uvažovanie a zodpovednosť. Rozum je najdôležitejší, poriadok tiež a dokonalosť to korunuje. Sebavedomie je priamo úmerné uspokojeniu potreby istoty a uznania. Panna sa v živote iba postupne učí, že láska prináša viac šťastia ako zmysel pre povinnosť. Sú to spoľahlivé a tiež inteligentné, praktické detičky.

2. Sieň slávy

V auguste sa narodilo veľa populárnych a významných osobností, ako Coco Chanel, Dustin Hoffman, Antonio Banderas, Alfred Hitchcock, Robert De Niro, Jennifer Lawrence či Paulo Coelho.

3. Pravdepodobne uspejú vo vedúcich pozíciách

Sú to ešte malí špuntíci a už vám chcú rozkazovať? Vždy majú pravdu. Zmierte sa s tým! Neradi argumentujú, ale milujú ten pocit mať navrch. Sú veľmi intuitívni a ľudí vo svojom okolí si vedia „prečítať“. Deväťkrát z desiatich prípadov budú mať pravdu. Nebuďte prekvapení, ak sa v budúcnosti váš drobec stane uznávaným šéfom. Ľudia, ktorí oslavujú narodeniny práve v tomto mesiaci, majú tendenciu všetkým a stále rozkazovať.

4. Depresie nehrozia

Štúdie ukázali, že ľudia narodení v zimných mesiacoch môžu mať väčšie sklony k vzniku depresie a schizofrénie ako ľudia narodení v letných mesiacoch.  Prečo je tomu tak? Odborníci sa domnievajú, že nízke hladiny vitamínu D v maternici môžu negatívne ovplyvniť spôsob, akým sa vyvíja mozog dieťaťa.

5. Ich kvetom je gladiola

Kvetom mesiaca august je gladiola. Predstavuje silu, morálnu integritu či temperament. Augustoví drobci neustále potrebujú skúšať niečo nové a bez dobrodružstva si svoj život nevedia predstaviť.

6. Malí inteligenti

Sú to veľké osobnosti. Dokonca už ako deti majú tendenciu byť vývojovo a mentálne vyspelejšie ako ich rovesníci. Ak spoja svoju inteligenciu s tvrdohlavosťou, sú nezastaviteľné.

7. Milujú svetlá reflektor

Je vaša ratolesť rada stredobodom pozornosti? Niet divu! Nie je váš obľúbený herec alebo spevák  narodený v auguste? Levom proste patrí tvorivý svet.

8. Môžu byť aj učiteľmi

Z augustových ľudí môžu vyrásť skvelí učitelia, pretože majú prirodzenú a vrodenú autoritu.

9. Ich kameň je peridot

Tento zelený drahokam je často zamieňaný za smaragd, ale má svoj vlastný odtieň a je nádherný. Peridot kombinovaný so zlatom chráni pred magickými silami a môže dokonca eliminovať aj nočné mory.

10. Milujú pečivo viac ako ostatní

Áno, august je Medzinárodný mesiac pečiva a to, že váš augustový drobec miluje koláče, nemusí byť náhoda.   

Prečítajte si tiež:

Znamenia zverokruhu: Aká dovolenka sa hodí k vášmu drobcovi?

Zdravie detí: Stanovačka dokáže divy s dýchacími cestami

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: oodhousekeeping.co.za, redbookmag.com/

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia