Tieto šialené mená chceli dať naozaj rodičia svojim deťom

Tieto šialené mená chceli
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2019-07-12 00:30:29 |

Pomenovanie dieťaťa je hlboko osobnou vecou rodičov a limity sú takmer nekonečné. Jediným obmedzením sú zákony. V niektorých prípadoch našťastie...

Mená seriálových postáv sa môžu niekde schovať. Mať doma Sandokana, Kevina, Onura či Fatimu síce nie je bežné, ale zase ani nemožné stretnúť ich. Oproti nápadom niektorých rodičov ako vymyslieť ratolesti čo najoriginálnejšie meno sú to v podstate klasiké voľby. Súdy po celom svete musia sem-tam vyslovene zakázať určité mená, lebo rodičia sa pri ich vymýšľaní pre svojich novorodencov nechajú až príliš uniesť. Toto je zopár tých najbizarnejších, pre ktoré musel zasadnúť súd, aby rodičov skrotil.

1. Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Verte či nie, toto meno sa vyslovuje ako Albín. Pre takúto zaujímavú podobu jednoduchého mena sa rozhodli rodičia vo Švédsku, no nakoniec sa na príkaz súdu museli predsa len zmieriť s jeho klasickým prepisom a tento zaujímavý reťazec písmen môžu používať nanajvýš tak doma, keď sa chcú dorozumievať v ich tajnej reči.

2. Kyanid

Ďalší super-silný uchádzač o najhoršie meno v histórii. Tento nápad skrsol v hlave jednej mamy z anglického Walesu, ktorá čerpala inšpiráciu v obzvlášť temnom období histórie. Svoj nápad obhajovala tým, že kyanid bol jed, ktorý zabil Hitlera a preto chcela tak pomenovať svoj maličkú dcéru.

3. Princ William

Nie, nešlo o snahu okradnúť britského princa o ochrannú známku jeho mena. To sa len jeden francúzsky pár rozhodol, že ich synčekovi by sa hodilo nejaké honosné meno. Francúzske úrady s tým však nesúhlasili a toto meno im zakázali použiť z obáv, že dieťa by sa v budúcnosti mohlo stať terčom výsmechu.

4. III

No tak toto je tiež pekný úlet. Písať meno dieťaťa rímskymi číslicami a volať ho „Tri“ alebo „Tretí“ je naozaj divná predstava. Asi sa ani niet čo čudovať, že úrady toto meno nepovolili.

5. Nutella

Táto možnosť sa v porovnaní s ostatnými prezentovanými javí ako celkom rozumná. Toto meno vybrali pre svoje dieťa rodičia, ktor orieškový krém zbožňujú. „Názov Nutella je obchodným názvom sladkej orieškovo čokoládovej nátierky,“ znie oficiálne odôvodnenie, prečo súd toto meno milovníkom tejto pochúťky zakázal. Ako sa v rozhodnutí pripomína, „je to v rozpore so záujmami dieťaťa“, lebo takéto meno môže viesť k posmeškom a pohŕdaniu. Súd dievčatko pomenoval Ella, za čo mu raz bude pravdepodobne vďačné.

6. @

Týmto symbolom sa rozhodli pomenovať svoje dieťa rodičia z Číny. Meno sa malo vyslovovať „ai-ta“ a znamená niečo ako „milovať ho“, čo je vlastne veľmi sladké. Čínski úradníci sa však do tejto voľby nezamilovali a zostali neoblomní. Meno @ zaradili na zoznam zakázaných a rodičia museli nájsť prijateľnejšiu alternatívu.

7. Robocop

Mexické úrady sa zapotili pri nápadoch rodičov už viackrát. Sú o to opatrnejšie, lebo jeden „Email“ im teraz po krajine behá. Pre istotu vydali zákon, v ktorom sú jasne dané mená, ktoré jednoducho rodičia deťom dať nemôžu. Nachádzajú sa medzi nimi také, ako sú Facebook, Yahoo či Twitter. Nepochodili ani rodičia, ktorí chceli mať doma neporaziteľného kyborga Robocopa bojujúceho proti zločinu.

Prečítajte si tiež:

Toto mu dali do vienka: Čo všetko v sebe nesie meno syna Harryho a Meghan

Toto je v súčasnosti 100 najpopulárnejších mien vo svete


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia